Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Termet GCO-DP-23-37 nie grzeje wody użytkowej

macz1 08 Nov 2009 14:20 3704 4
    macz1
    Level 12  
    Witam!

Mam problem z grzaniem wody użytkowej - piec Termet GCO-DP-23-37.
    Kiedy pompa CO nie pracuje (funkcja CO wyłączona) wszystko jest ok.,
    ale kiedu pracuje pompa CO odkręcenie kurka ciepłej wody nie powoduje załączenia pieca - iglica zespołu wodnego nie wysuwa się i nie załącza mikrowyłącznika kontroli przepływu. Gdy obserwyję iglicę przy wyłączonym piecu działa prawidłowo.
    toolfan
    Level 10  
    mam podobny problem z piecem 13/21kw. tylko odwrotnie. co grzeje w.u. nie grzeje. czekam na pomysły.

Stosujemy tutaj duże litery na początku zdania. Służy do tego przycisk Caps look.
    Proszę poprawić.
    [mod.serwisant73]
    jbdm
    Level 11  
    [quote="toolfan"]mam podobny problem z piecem 13/21kw. tylko odwrotnie. co grzeje w.u. nie grzeje. czekam na pomysły.

przetwornik przepływu jest do wymiany 85 zł albo wystarczy rozkrecić i wyciągnąć z niej wiatraczek umieszczony na sztywcie i wyczyścić sztywt 9 osadził sie na nim kamień lub zablokował jakiś kamyczek wiatraczek

Stosujemy tutaj duże litery na początku zdania. Służy do tego przycisk Caps look.
    Proszę poprawić.
    mirrzo
    macz1
    Level 12  
    Problem udało się rozwiązać "systemem gospodarczym".
    Wybudowałem zespół wodny, rozebrałem na części i złożyłem po przesmarowaniu. Wszystkie uszczelki i membrana były ok. więc nie musiałem użyc nawet zestawu naprawczego. Kocioł działa bez zarzutu, nawet lepiej niz w ostatnim okresie przed awarią. Temat zamkniety.