Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki subwoofer dla Pioneer VSX-418 z kolumnami Amtech?

Adamsbest 08 Nov 2009 15:04 3760 8
    Adamsbest
    Level 2  
    Witam,

Proszę o poradę. Mam sprzęt jak w temacie, nic szczególnego, ale lepsze niż jakieś plastiki. Brakuje mi basu, więc potrzebny subwoofer. No właśnie, tylko jaki? Mam do wydania jakieś 600PLN. Poradźcie proszę. Z góry wielkie dzięki.
    Loniek1987
    Level 10  
    Witam kolegę ja mam taki sam Pioniereek i zestaw Koda też bez sub-wofera wiec też jak ty nie lubie pustego bassu wiec postanowiłem sobie zrobić subwoferek zrobiłem z głośnika niskotonowego Kenwood KFC-W112S dokupiłem zwrotnice, terminal i BR przedłużyłem BR do 25cm, skrzynie zrobiła mi firma co robi meble na wymiar podałem dokładne wymiary i mi pięknie złożyli, założyłem głośnik podłączyłem i nie ma żadnego porównania, bass jest tak mocny ze mi wszystko sie trzesie w pokoiku, nie ma gdzie się rozejść ale jesli masz fajny pokoik to bedzie naprawde dobrze grało.
    Wymiary szkrzyni to ok 45l
    głosnik skierowany do dołu a wylot od przodu.

Dodano po 4 [minuty]:

A sub wofer wyniusł mnie 150zł głośnik
    5zł BR
    zwrotnica 60zł
    skrzynia 120zł
    czyli razem 335 i naprawdew jestem zadowolony i nie zamierzam wymieniac na mocniejszy bo ten jest w 100% spełniajacy moje oczekiwania
    dzimi
    Moderator
    Przeniosłem z "Inne". Proszę czytać opisy działów.
    Adamsbest
    Level 2  
    Dzięki za poradę, gdybym był taki zdolny, to pewnie też pokusiłbym się o samoróbkę. Obawiam się jednak, że wyjdzie mi jakieś cudo, niekoniecznie z dobrym basem:D Może gdyby ktoś był chętny, żeby to zrobić, ewentualnie w szczegółach opisać co i jak...
    Loniek1987
    Level 10  
    Jeśli chcesz mogę Ci narysować project skrzyni i sobie zrobisz, lub jak ja poprosisz o wykonanie jakieś firmy co robi meble na zamówienie tak jak ja, firma ci wytnie, poskręca ci ładne obrobi poprosisz, żeby nie zamykali całkiem skrzyni żeby zostawili górną i przednia ścianę nie zamknięta dadzą ci specjalne wkręty od zestawu i jak ja wygłuszysz wstawisz głośnik podłączysz zwrotnice i sobie sam ją zamkniesz...
    Adamsbest
    Level 2  
    Dzięki Loniek, będę wdzięczny za wszelkie porady, jak wykonać taki subik. Miej też proszę na uwadze, że lepszy ze mnie stolarz, niż elektronik:-) Ze skrzynią jakoś dam radę, gorzej z resztą.
    Loniek1987
    Level 10  
    reszta czyli co?? reszta to bardzo proste sprawy... Kupujesz głośnik kupujesz zwrotnice, terminal i Rurę BR. kable podłączasz i gra wszystko pięknie.

Dodano po 2 [minuty]:

Jeśli chcesz to ci powysyłam linki do zwrotnicy, br, terminalna, jak chcesz to tez głośnik ja mam taki sam wzmacniacz jak ty i taki głośnik jak kupie to na pewno w zupełności mi wystarczy ale nie wiem jak tobie.
    dues
    Level 28  
    A czym Kolega napędza ten Subwoofer? Tymże amplitunerem?
    Loniek1987
    Level 10  
    Tak dokładnie tym Amplitunerem i naprawdę działa bez zarzutu, jestem zadowolony w 100%.