Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Autokalibracja-Landi Renzo Omegas

mmaciek 10 Nov 2009 09:45 12918 6
    mmaciek
    Level 11  
    Mam wersje programu Omegas 2.4.3.110C - Nie mogę uruchomić autokalibracji .
    Moje pytanie : dlaczego? czy musi być jakiś klucz? wszystko inne mi działa.
    Czy ktoś udostępni mi program , który jest wpełni funkcjonalny do Landi Omegas?
    jackpotek777
    Level 12  
    Oprogramowanie C o którym piszesz, wymaga odpowiedniej wersji.... Internet explorera.... dokładnie :) . I dla tego może być problem z autokalibracją. Poza tym wersja C wymaga klucza sprzętowego. W innym przypadku nie będzie dostępu do funkcji umożliwionych przez wersje C (typowo warsztatową). Spróbuj na innym komputerze. Najlepiej z XP i nowym IE. Jeżeli uruchamiasz autokalibrację, a ona nie chce sie rozpocząć przyczyny mogą być inne niż oprogramowanie. Między innymi problemy z połączeniami i odczytem impulsów z wtryskiwaczy, temperatury cieczy, ciśnienia, temperatury gazu itd. Napisz jaki to samochód i jaka wersja omegas. Może będe mógł pomóc więcej. Jezeli nie będą spełnione warunki startowe autokalibracji - nie zostanie ona uruchomiona. Ot tak, dla zabezpieczenia. Między innymi kalibracja nie rozpocznie się zanim nie będzie osiągnięta temperatura 40 st.

Pozdrawiam
    plockrm
    Level 11  
    Dołączę się do tematu.
    Co może być przyczyną, że nie działa autokalibracja (wersja oprogramowania j.w.)? Dokładniej jak wybiorę "czy optymalizować mapę w sterowniku" na "tak" to przy 3000 obrotów przełącza się na gaz i od razu obroty spadają i gaśnie. Natomiast przy wyborze na "nie", przy 3000 obrotów jest wszystko ok (widać jak dobiera czas wtrysku), następnie po komunikacie puszczenia pedału gazu (działa na benzynie) ładnie opada na niskie obroty, a następnie przełącza się na gaz i szarpie szarpie i gaśnie.

Samochód to Seat Ibiza 97r 1,4l silnik AEX.
    Czas przerwy wtryskiwacza benzyny 0,68 ekstra wtryskiwania 0
    Czas przerwy wtryskiwacza gazu 0 ekstra wtryskiwania 1
    Filtr sygnału wtryskiwacza benzyny 1200rpm
    Odchudzanie przy przyspieszaniu 0%
    max natężenie zasilania wtryskiwacza 2,3ms
    napięcie zasilania 1A
    opór wtryskiwaczy 1,1 ohm (czyli Ω)
    minimalny czas otwarcia inektora 2,4ms
    minimalny czas otwarcia ekstra wtryskiwania 0,8ms
    wyprzedź fazowanie wtryskiwaczy gazu wyprzedz o 1
    obroty przy pilotowaniu gazu w cutoff 1500
    czas aktywacji inek. gazu w cutoff 2ms
    wmarek65
    Level 15  
    mmaciek wrote:
    Mam wersje programu Omegas 2.4.3.110C - Nie mogę uruchomić autokalibracji .
    Moje pytanie : dlaczego? czy musi być jakiś klucz? wszystko inne mi działa.
    Czy ktoś udostępni mi program , który jest wpełni funkcjonalny do Landi Omegas?

Jeśli wciskasz przycisk w programie " Rozpocznij autokalibracje" auto kalibracja nie uruchomi się ,naciśnij klawisz Enter na klawiaturze kompa
    matek-23
    Level 15  
    Mam pytanie do kolegi "plockrm", czy możesz mi podrzucić program na landi omegas. Mam tą samą wersję o której Wy piszecie, ale nie mam w niej takich funkcji jak - :odchudzanie przy przyspieszaniu", "obroty przy pilotowaniu gazu cut offu" czy inne dotyczące cutoff.
    Bardzo byłbym wdzięczny za wersją z tymi funkcjami. Albo może być tylko plik z tej wersji o nazwie ProgBaseC.
    Z góry dziękuję.
    pawelwsc
    Level 10  
    koledzy podajcie jaki macie kabelek, interfejs do instalacji LPG Omegas, aby podłaczyć ją do kompa?
    kid1
    Level 10  
    Która wersja programu pozwala na uruchomienie autokalibracji, wypróbowałam juz z 3 versje i żadna nie pozwalą dokonać autokalibracji...

Pzdr.