logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać kod do radia Alpha 7-643-840-060 Blaupunkt?

szymon210 27 Cze 2004 17:50 3687 5
REKLAMA
  • #1 714246
    szymon210
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    mam radio alpha 7-643-840-060 jak mam obliczyc kod czym zczytac go z pamieci (24c01) musze miec jakis programator? domyslam sie ze musze wylutowac pamiec skasowac ją i wgrac nowego bina czy tak??tylko jak to zrobic dzieki pozdrawiam radio ozywiscie nie jest kradzione lezalo pare lat w szawce a ze jestem elektronikiem wiec zainteresowalem sie tym tematem
  • REKLAMA
  • #2 714344
    fiszer
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Najlepiej poczytaj forum klawisz szukaj,to radio było opisywane wielokrotnie,a jeszcze lepiej to jak masz już wakacje to zajmij się bardziej pożytecznymi rzeczami np.zapracuj na swój pierwszy programator ok tysiaka.
  • REKLAMA
  • #3 714726
    szymon210
    Poziom 21  
    nie musze zapracowac na programator, jak bede wiedzial ze mi sie zwroci to go sobie kupie, to nie sztuka kupic i polozyc na polke chce najpierw dowiedziec sie czegos na ten temat...
  • REKLAMA
  • #4 714748
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Już raczej nie zarobisz na radiach naporządny programator. Ten temat to już dzieciaki po gieldach robią za grosze a trudnieszych radii to z takim podejściem też napewno nie rozgryziesz.
    Choć dobry programator to pewna podstawa nawet w serwisie monitorów. Ile masz wzorców pamiątek w archiwum swojej małpiej kopiarki ?
    Ja zamiast kupowac kopiarkę przesiedziałem kilka nocy i małem programator. Ale to było kilkanaście lat temu.

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 714768
    szymon210
    Poziom 21  
    no taki nasz zawód że willi z tego nie zbudujemy i bmw nie kupimy...
    a wzorce posiadam do tych monitorow w ktorych te pamieci siadają czyli philips daewoo hyunday...a jak sie trafiaja inne czesto wystarczy ze skopiuje sie z uszkodzonej pamieci na pustą i juz wszystko gra..
  • #6 714789
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    w kopiowanie można było się bawić 5 lat temu , teraz to za mało , trzeba edytować i do tego jeden programator nie wystarczy

a takie kopiowanie i wgrywanie zawartości z obcego radia jest dla leszczy delikatnie mówiąc ...

jak już coś robisz staraj się to robic do końca dobrze :idea: albo się nie czepiaj :wink:
REKLAMA