Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Szkolenia elektronika Udemy
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[FLASH] Odtwarzacz plików MP3.

MadAdmin 11 Lis 2009 14:00 2055 2
  • #1 11 Lis 2009 14:00
    MadAdmin
    Poziom 1  

    Witam na wstępie powiem że nie za bardzo wiedziałem w której kategorii umieścić ten temat jeśli się pomyliłem przepraszam i prosiłbym o przeniesienie go w dobre miejsce.
    Skierował mnie na wasze forum mój kolega, który twierdzi że raczej powinienem tu otrzymać pomoc:)
    Mam taki problem stworzyłem sobie odtwarzacz mp3 we flashu (używałem programu Alligator flash designer 8) zrobiłem to w ramach takiego douczenia we własnym zakresie języka flash jestem początkującym w tej dziedzinie ale staram sie jak moge.
    Problem jest następujący gdy na stronie głównej startuje muzyka na pozostałych podstronach albo ona nie gra albo startuje od nowa po samym przejściu na stronę główną muzyka także się restartuje. chodziłoby mi o ewntualne rady jak to zmienić w kodzie action script ramki

    Oto kod action script ramki:

    Code:
    mySnd = new Sound(); // tworzy obiekt dźwięku
    
    sndbar._visible = false; // ukrywa pasek odtwarzania dźwięku na początku


    // onLoad wykonuje się gdy dźwięk załaduje się do końca
    mySnd.onLoad = function(){
     // wyświetla czas w sekundach w "wyświetlaczu" odtwarzacza
     totalseconds = Math.floor(mySnd.duration/1000);
     totaltime=Math.floor(totalseconds/60) + ":" + totalseconds%60;
     // pokazuje pasek odtwarzania dźwięku
     sndbar._visible = true;

    }

    // aby załadować swój własny plik dźwiękowy, umieść go w Internecie
    // i zmień poniższą ścieżkę dostępu
    mySnd.loadSound("http://mp3.teledyski.info/download-OG5Dc2dwSjlqWHY%3D__ID__a2FzeGlh.mp3",true);



    volume = 100;
    pause=0;


    function f1()
    {
     // procent załadowania
     buffered=Math.floor((mySnd.getBytesLoaded()/mySnd.getBytesTotal())*100);

     // pokazuje pasek postępu
     if(buffered<100) { totaltime=buffered; totaltime = totaltime+"%"; }

     // rozszerza pasek odtwarzania
     sndbar._xscale=(mySnd.position/mySnd.duration)*100;

     // pokazuje ile sekund zostało odtworzone
     playedseconds=Math.floor(mySnd.position/1000);
     playedtime=Math.floor(playedseconds/60) + ":" + playedseconds%60;

     // usuwa pasek odtwarzania gdy nastąpi kliknięcie na Stop
     if(action=="stop"){ sndbar._xscale=0; }

     if(pause==1){
      pausepos=mySnd.position;
      mySnd.stop();
     }

    }
    setInterval(f1,100); // odświerza f1 co 0,1 sekundy

    Proszę, pomóżcie.

    Proszę pamiętać o używaniu znaczników code. - arnoldziq

    0 2
  • Szkolenia elektronika Udemy
  • #2 26 Lis 2009 15:39
    nxc
    Poziom 2  

    Jeśli możesz to zamieść plik roboczy. To by znacznie ułatwiło analizę ;)

    0
  • Szkolenia elektronika Udemy
  • #3 01 Mar 2010 14:03
    damiancloud85
    Poziom 11  

    ja radze sciagnac jakis darmowy odtwarzac mp3 flashowy badz skorzystac z programu swiht max ktory ma taka opcje. dodajesz mp3 kompilujesz i masz gotowego flasha z wbudowana mp3ka gotowego do wstawienia na strone .

    Moderowany przez arnoldziq:

    Widzę, że kolega ma problemy przy czytaniu ze zrozumieniem. Proponuję poświęcić więcej czasu językowi polskiemu, zamiast udzielać bezsensownych porad.

    0