Wsadź pistolet do wlewu w pionie i obróć go o 90 stopni (żeby pistolet był równolegle do gleby). Sprawdzone. Gdyby odpowietrzenie było niesprawne, były by też inne objawy, autor się nie skarży.
Dodam tylko że jeżdżę autem dziewięć lat i nie miałem problemu na żadnej stacji,dzisiaj tankowałem na shelu i nerwy puściły mi przy wlaniu ośmiu litrów,a miało być do pełna?.więc podjechałem na drugą stację (orlen) i tam dotankowałem do pełna choć też były dwa momenty kiedy pistolet mi się wyłączył.
Witam
Prawdopodobnie niesprawne jest odpowietrzanie zbiornika. Przypuszczam, że w tym samochodzie przewód wlewu paliwa nie jest doprowadzony do zbiornika paliwa w jego najwyższym punkcie. Wtedy zamknięte nad paliwem powietrze musi uchodzić ze zbiornika przewodem (w zbiornikach o kształcie tworzącym kilka najwyższych miejsc - kilkoma przewodami) o stosunkowo małej średnicy, łączącym najwyższy punkt zbiornika z wlewem paliwa. W czasie tankowania powietrze i pary paliwa przepływają znad wlanego już paliwa do wlewu paliwa. Jeśli to nie działa to tworzy się poduszka gazowa (powietrze i pary paliwa) nad wlanym już paliwem, która uniemożliwia dalsze tankowanie.
Pozdrawiam
Panowie a czy ktoś wie jak ten mechanizm działa,na jakiej zasadzie?.
1-odpowietrzenie.
2-wlew paliwa.
3-odpowietrzenie.
4-odpowietrzenie.
5-co to jest za mechanizm i jak powinien prawidłowo działać?
6-do czego służy ten przewód i gdzie on jest podłączony?