Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toledo 2 - podświetlenie deski rozdzielczej

mos5 11 Nov 2009 22:25 2070 4
    mos5
    Level 24  
    Czy zapalanie się podświetlenia deski rozdzielczej po przekręceniu zapłonu w tym aucie( 2001r.) to normalne czy usterka. Klient twierdzi że do wczoraj było inaczej tzn. deska podświetlała się po włączeniu pozycyjnych (tak jak w VW czy Audi). Ma racje czy chwilowy wzrost percepcji?
    Ireneo
    Level 42  
    Po zapłonie działa,w piątek montowałem automatyczny włącznik świateł i zwróciło to właśnie moją uwagę że deska po zapłonie świeci.
    krystiankiki
    Level 10  
    Ja tez mam tolka tylko moj sie swieci dopiero zapaleniu swiatel czy to postojowych czy w ogóle jakichs swiatel po przekreceniu kluczyka oprócz diod na desce nic sie nie zapala.
    s27
    Level 15  
    z wypowiedzi kolegów wychodzi że w jednych było a w w drugim nie, dodam że w 2001r była modyfikacja licznika i można to poznać, nowszy miał wyświetlacz tem. zewnętrznej po lewej na wyświetlaczu pod obrotomierzem, starszy po środku licznika - pod kontrolkami na pasku
    mos5
    Level 24  
    Przewertowałem również inne fora oraz po rozmowie z kolegami "po fachu" stwierdzam że "statystycznie" świecenie deski po zapłonie to normalne w tych autach. Dziękuję kolegom za wypowiedzi, zmykam temat.