Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ACER 76ie gaśnie

28 Cze 2004 14:56 1749 17
  • Poziom 10  
    Witam, mam problem z monitorem ACER 76ie. Uszkodzenie polega na tym ze po wlaczeniu pojawia sie obraz na chwile (jakies 3 sek) na stepnie wygasza, nie ma nic... Slychac tylko jak zalacz sie i rozlacz przekaznik (sterujacy rozmagnesowaniem [degauss]). Monitor nie przechodzi w stan czuwania, pali sie dioda na zielono, na ekranie nic nie ma. Cokolwiek zostanie nacisniete, zalaczony zostaje przekaznik i po chwili rozlacza (po czasie podobny do pelnego rozmagnsowania). Prosze o rade
  • Poziom 10  
    to nie jest dokladnie to....tam wszystko ok, u mnie zielona dioda pali sie caly czas....cokolwiek nie nacisne od regulacji zalacza sie przekaznik....
  • Poziom 23  
    kondensator około 100uF/200V za przetwornicą powinien być lekko wybrzuszony,kieruj się od zasilania do tranzystora linii.
  • Poziom 11  
    witam sprawdz tranzystor q102 fr101 zd105 ten tranzystor to tip32 lub tip31 tam powinno byc uszkodzenie mialem ten sam przypadek w medionie tam bylo uszkodzenie ale elki sprawdz powodzenia elementy ktore podale znajduja sie na plytce kinola
  • Poziom 10  
    q102 wymieniony, problemnadal pozostal...Doctor mozesz podac dokladniejsza lokalizacje...zadnego kond o podobnych param nie widze, zaden tez nie wyglada na uszkodzony....
  • Poziom 23  
    oki ale jak bede w domu...bo teraz z tyry wale ;) i podawalem z pamięci.
  • Poziom 10  
    wymienilem irfa q301 sterujacego hot'em, i teraz wysokie trzyma caly czas, ale na ekranie nadal nic nie widze....
  • Poziom 10  
    no i po irfie, znowu wn pada.... nie mam juz sily robic tego shitu, moze jakies pomysly?
  • Poziom 22  
    Witam ! masz zarzenie ,czy wysokie? diody w obwodzie HOT-a i regulatora B+ sprawdziłes?
  • Poziom 10  
    zarzenie na lampie jest, dioody posprawdam jeszcze raz...
  • Spec od monitorów
    A może zainteresuj się ABL i X-Ray protect?
  • Poziom 22  
    Witam! masz W.N. pytam bo nie odpowiedzałes? sorry za pytanie, jak masz to co świadczy o tym?
  • Poziom 10  
    wn pojawia mi sie tylko jak wyciagne irfa630 i wtedy wlacze monitor...musze wstawic drugiego irfa ale nie mam w tej chwili....
    zastanawiam sie tylko czy to tylko w tym bedzie problem, niby wn jest ale na ekranie nic nie ma




    dodam jeszcze tylkoze na kolektorze hot'a mam 176 V
  • Poziom 11  
    witam wlasnie naprawilem takiego acerka podaje elementy ktore napewno sa wadliwe u ciebie c951,c307,C313,C301,C353,C3950,C3951,C3952 JESLI OBRAZ BEDZIE ROZSZEZONY TO D308 popraw luty na pk tam gdzie jest zlacze kabla do kompa u mnie siadly te elementy oraz BU POWODZENIA JAK ZROBISZ DAJ ZNAC DODAJE CI SCHEMAT
    Załączniki:
  • Poziom 22  
    Witam! podmień BSS89 jak nie masz to podmien na IRF630 uwazaj na wyprowadzenia,jescze podstaw TIP31 i powinno byc po problemie.
  • Poziom 10  
    wiesiek28, powiedz mi...jest juz tak pozno ze nic nie widze i nie moge znalezc c951 czy pomyliles sie ??:D


    a moze chodzi o c3951 ?
  • Poziom 11  
    witam tenc951 to pomylka mialo byc 3951 sory jeszcze raz przepraszam