Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat 126p 91 brak wycieraczek dmuchawy kierunków świateł

boski_dzik 13 Nov 2009 20:23 2986 2
    boski_dzik
    Level 10  
    Witam. Kupiłem maluszka i dosłownie po kilku kilometrach zgubiłem co następuje: światła mijania, drogowe i stopu, wycieraczki, kierunkowskazy, nawiew. Dodam, że awaryjne działają, silnik kręci, pali, pozycyjne też są, żarówki reflektorów sprawne. Z tego co wiem to co nie działa, może być uruchomione tylko przy pracującym silniku silniku. Coś z kostką stacyjki? Odpiąłem ją i odpaliłem go stykając kable, też nie działa nic z tych rzeczy. Proszę o jakąś radę, ponieważ nie mam czasu nad tym siedzieć i badać. Zależy mi na szybkiej naprawie którą chcę przeprowadzić sam.
  • Helpful post
    ziempiotr
    Level 17  
    Sprawdź kostki pod maska i bezpieczniki ( przewody)
    boski_dzik
    Level 10  
    Żarówki i bezpieczniki sprawdzone, przewody sprawdzić odkąd dokąd? Czy jest jakiś jeden podzespół odpowiadający za to wszystko? I czy mam rację mówiąc, ze to pracuje tylko na odpalonym silniku? Przypominam wycieraczki, stop, krótkie, długie, kierunki, dmuchawa.

Problem rozwiązany. Zmotywowałeś mnie kolego do ponownego sprawdzenia bezpieczników. Komuś rozpuściło drugi bezpiecznik 8A i resztki plastiku przyklejone były do górnego styku, gdy wcześniej przykładałem miernik delikatnie dociskałem końcówki do styków, co poprawiało przepływ. Oczyściłem styk i lata.
    Morał: nie bądźmy zbyt pewni siebie, sprawdzajmy 2 a nawet 3 razy, dokładność to podstawa.