Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Corsa B 1,4 16v, Ecotec gasnie w czasie jazdy

LWD11 14 Nov 2009 10:38 8702 7
    LWD11
    Level 31  
    Witam auto jak wyzej. Problem jest taki i z reguly wystepuje rano, gdy przejade ok 2-3 km z srednia predkoscia 50km, auto gasnie, odpalam je w czasie jazdy, i jade dalej. Wymienilem filtr paliwa, i kable WN, jakby lepiej, ale problem wystepuje nadal. Podobno czujnik predkosci jazdy moze byc uszkodzony, prosze o wskazowki.
    LWD11
    Level 31  
    Zolta kontrolka sie nie swieci / a co ona sygnalizuje /
    LWD11
    Level 31  
    Czyli wizyta u mechanika ktory ma komputer. Tak tez zrobie, o rezultatach powiadomie. Jak ktorys z kolegow ma jeszcze jakies uwagi dotyczace tej usterki to niech sie nie krepuje i pisze.
    LWD11
    Level 31  
    witam, byłem u mechanika na diagnostyce komputerowej, wykasował jakieś błędy ustawił obroty itd. i teraz auto nie gaśnie. Mam tak jeździć parę dni, potem znowu diagnostyka, sprawdzenie czy znów nie ma błędów i ewentualne dalsze kroki. Co do żółtej żarówki, to się okazało że sprzedający mi samochód ją wyjął, i tak jeździłem bez tej kontrolki przez 3 lata. Włożyłem żarówkę i sytuacja jest taka, przekręcam stacyjkę zapala się żólta kontrolka, włączam silnik, gaśnie, czyli ok, ruszam i tak przy prędkości ok 40-50 km zapala się żółta kontrolka, ale auto nie gaśnie, silnik pracuje w moim odczuciu dobrze. Jestem ciekawy co może być przyczyną zapalania się tej kontrolki, być może kolejna diagnostyka wszystko powie. A może ktoś z kolegów ma jakieś sugestie. POZDRAWIAM.
    Przemek22tex
    Level 14  
    Witam Ja mam podobny problem z oplem corsą 1.4 95r podczas jazdy po przejechaniu kilku kilometrów autko gaśnie, nie szarpie silnikiem po prostu nic tak jak bym mu puścił całkowicie gaz. Po odczekaniu kilku minut auto odpala i jadę dalej kilka kilometrów i tak sytuacja się powtarza. Poczytałem na forum że czeka mnie wymiana czujnika położenia wału. Gdzie on się dokładnie znajduje\?? Z drugiej strony zauważyłem że temperatura nie rośnie mi więcej jak 90* ba ... nie wiem czy z chociaż 70* jest. Poczytałem że może to być też od prędkościomierza fakt że mi wskazówka skacze jak pchła no chyba że jadę więcej jak 60 km/h. Od czego zacząć sprawdzanie tego autka??
    Anonymous
    Anonymous