Skradziono mi telefon samsung avila. co mam zrobic? ma sciagniety simlock wiec nie wiem czy mozna go namierzyc? prosze o pomoc
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereJ. Kleban wrote:Jesli zglosisz kradzierz do swojej sieci, to oprocz zablokowania sim karty , wprowadza dane tego telefonu jako skradziony i nawet bez sim locka , gdy tylko pojawi sie w jakiejkolwiek sieci zostanie namierzony, lub zdalnie uszkodzony tak ze nie bedzie dzialal jesli jest poza zasiegiem dzialania organow scigania.
duders13 wrote:Skradziono mi telefon samsung avila. co mam zrobic? ma sciagniety simlock wiec nie wiem czy mozna go namierzyc? prosze o pomoc
J. Kleban wrote:... lub spowodowac jego uszkodzenie uniemozliwiajace dalsza eksploatacje przez osoby nielegalnie go posiadajace.
J. Kleban wrote:Raczej komenda do zalaczenia obwodu ktory przepala uklad scalony kasujac wszelkie informacje.
FlyBoy wrote:Samsungi mają fajną funkcję. Jak ktoś włoży inną kartę SIM to wysyłają smsy o wykonywanych połączeniach pod wcześniej zaprogramowany numer na koszt włożonej karty SIM.
Czasami jak telefon trafi w ręce jakiegoś frajera to można go namierzyć, niestety jak trafi do krętacza mającego komis to zaraz wymieni oprogramowanie i pozamiatane.
FlyBoy wrote:O ile złodziej nie wie, jak tę funkcję wyłączyć...Jak masz instrukcję użytkownika to na stronie 49 opisane jest jak aktywować tą funkcję. Nazywa się ona "Funkcja śledzenia telefonu". Wiem, że ludzie tego nie używają, a to naprawdę może pomóc w odzyskaniu telefonu...coś o tym wiem
duders13 wrote:Skradziono mi telefon samsung avila. co mam zrobic? ma sciagniety simlock wiec nie wiem czy mozna go namierzyc? prosze o pomoc
lubamet wrote:Jak ktoś zmieni IMEI
lubamet wrote:Jak ktoś zmieni IMEI to zgłaszanie do sieci nie da nic poza zablokowaniem karty SIM, skąd sieć ma wiedzieć jaki IMEI zablokować jak telefon już dawno ma inny IMEI.
Więc to też można między bajki włożyć tak jak tą autodestrukcję.