Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fujifilm Finepix S1500 czy Nikon Coolpix L100?

marcinekswierski 16 Nov 2009 19:57 3805 9
    marcinekswierski
    Level 11  
    Witam! Mam pewien problem z wyborem aparatu i dlatego chciałbym poprosić Was o pomoc. Na aparat chcę przeznaczyć tak do 900 zł max do 1000 zł. Zastanawiam się nad takimi modelami: Fujifilm Finepix S1500 i Nikon Coolpix L100. Co o nich sądzicie i który jest lepszy ma większe możliwości , i którego mam wybrać. Może znacie inne modele aparatów lepszych od podanych przezemnie. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
    goldi74
    Level 43  
    Właściwie te aparaty są bardzo podobne. Bierz tego S1500. Ja posiadam S1000fd i za bardzo nie znalazłem różnicy między tymi aparatami. A zdjęcia, jak na tą klasę aparatu, robi naprawdę piękne.
    Mihas66
    Level 22  
    Wszystko zależy co chcesz robić... Widzę że celujesz na razie w nie najgorsze hybrydy jeśli chcesz iść w tym kierunku dobre i dosyć tanie są lumixy... Ale tak jak już napisałem wszystko zależy co chcesz pykać bo jak zdjęcia od święta na jakiś uroczystościach rodzinnych, fotki z kumplami itp a rzadko coś bardziej ambitnego to gitara lecz jak zamierzasz podobnie jak ja robić w większości zdjęcia ambitniejsze to na początek taka hybryda nie jest zła lecz potem zaczniesz oglądać lustrzanki dlatego radze rozejrzeć się w tym wydatku np za A200 lub jak chcesz z LV to a300 nowe modele sony to tylko nowa cena w nowej obudowie więc po co przepłacać a amatorskie lustra robią całkiem porządne... Sam używam A300 od roku i złego słowa o niej nie powiem...
    marcinekswierski
    Level 11  
    Narazie chcę rozpocząć swoją przygode z troche bardziej ambitniejszą fotografią niż np robienie zdjęć z imienin. Zostane jednak przy kompaktach i może podpowie mi Pan którego z tych podanych przezemnie modeli by Pan wybrał proszę o pomoc bo w tym tygodniu chciałbym jechać do sklepu. Pozdrawiam i dziękuję.
    goldi74
    Level 43  
    W sumie obydwa aparaty są bardzo podobne z wyglądu i posiadanych funkcji. Nawet cena jest zbliżona. Za Nikonem przemawia większy zoom optyczny (15x) w porównaniu z FujiFilm (12x).
    marcinekswierski
    Level 11  
    Acha czyli wziąć Nikona który ma lepszy zoom?
    goldi74
    Level 43  
    Nie powiedziałem, że ma lepszy zoom. Zoom optyczny Nikona jest większy. Nie znaczy to, że lepszy. Mi co prawda moje 12x czasami jest za małe.
    marcinekswierski
    Level 11  
    Kupiłem aparat Nikon Coolpix L100. Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
    marcinekswierski
    Level 11  
    Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam ale jakoś nie zwróciłem uwagi na ten temat a wrażenia super aparat za te pieniądze naprawde świetny polecam i pozdrawiam