Troche odświeżę temat. Mam podobny problem z Xsara z 2004r. Oryginalny pilot padł, sprawdzany na skanerze w serwisie, nic nie nadaje. Dokupiłem używany pilot, podmieniłem płytke ze środka - wiec sam klucz i immo posotało stare. Auto odpala, niestety nie da sie sparowac metoda podana powyzej. Probowalem z apomoca lexii - znalazlem tylko opcje dodania kluczyka, czy jakos tak, przed dalszym przejsciem pytalo o kod, karte kodowa mam, ale nie ruszalem tego, bo mialem wrazenie ze to tylko narzedzie do kodowanie imo, nie synchronizacji - czy się mylę?
Szukałem troche, i ludzie opisuja iż po wymianie pilota udawało im się go sparować. Klucz do C5 jest taki sam jak do xsary - bynajmniej w tych rocznikach.
W xsarze I jest opcja synchronizacji z poziomu lexii, jak sie dowiedzialem.Xsara II ma BSI, wiec jest troche inaczej.
JAk to ustrojstwo sparować - bo chyba jakos sie da.. Ktos pisal, że pomogło przelutowanie układu na płytce - pytanie jakiego, bo przelutowanie wszystkiego mija sie z celem.. Mam stary pilot który nie działa, wyglądał mocno skorodowany, jakby był zalany.. Nóżka jednego chipa pordzewiałą cosik, poza tym wygląda ok..