Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Błąd przy wysyłaniu filmu na youtube

matysek25 20 Nov 2009 17:03 5046 5
  • #1
    matysek25
    Level 9  
    Chce przesłać plik który ma długość 3min.40sek. i ma rozmiar 149MB i jest w rozdzielczości 1280x720. Lecz gdy się skończy przesyłanie wyskakuje mi komunikat błąd. Co się dzieje? Co zrobić? Przesyłałem krótsze filmiki i wszystko było w porządku.
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    Electrical
    Computers FAQ editor
    A jaki konkretnie błąd wyskakuje?
  • #3
    matysek25
    Level 9  
    Na pasku gdzie widać postępy w grywaniu filmu po lewej stronie pisze nazwa filmu czyli w moim przypadku MAH01569.mp4 a po prawej stronie wystąpił nieznany błąd.
    Nie wiem co się dzieje.
    Pomocy bo jest to bardzo ważne
  • #4
    deka87
    Level 20  
    Też mam podobny problem więc nie będę niepotrzebnie zakładał nowego tematu.

    Wrzuciłem już kilka filmików kręconych tym samym aparatem (format avi, rozdzielczość 640x480, 30 fps) i wszystkie zuploadowały się bez problemu, ale jeden za chiny nie chce.

    Próbowałem już go wrzucić przez Internet Explorer (korzystam z Firefoxa), zmieniać nazwę pliku i podzielić go na 2 części (programem VirtualDubMod), ale za każdym razem pojawia się ten błąd, przy czym nie jest nawet napisane jaki to błąd tylko pokazuje się czerwona ikonka z wykrzyknikiem i napis "Błąd".
    Później jak przejde do "Moje filmy wideo" to jest informacja: "Niepowodzenie (przerwano przesyłanie)"
    Próbowałem też jak radzi YouTube ("Problemy z przesyłaniem? Spróbuj wyłączyć pasek postępu.") wyłączyć pasek, ale to też nic nie dało.

    Kiedyś też miałem problem z wrzuceniem filmiku i wtedy wystarczyło skorzystać z "Chcesz przesyłać wiele filmów wideo w tle? Wypróbuj naszą wtyczkę do przesyłania kilku filmów jednocześnie", ale Google Gears nie chce się zainstalować:
    Błąd przy wysyłaniu filmu na youtube
    Po kliknięciu w details:
    Quote:
    PLATFORM VERSION INFO
    Windows : 5.1.2600.196608 (Win32NT)
    Common Language Runtime : 2.0.50727.3603
    System.Deployment.dll : 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
    mscorwks.dll : 2.0.50727.3603 (GDR.050727-3600)
    dfdll.dll : 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
    dfshim.dll : 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)

    SOURCES
    Deployment url : file:///C:/Documents%20and%20Settings/DK/Pulpit/GoogleInstaller_pl.application

    IDENTITIES
    Deployment Identity : Google Installer.app, Version=1.2.183.13, Culture=neutral, PublicKeyToken=9a8dfcd080ccb114, processorArchitecture=x86

    APPLICATION SUMMARY
    * Online only application.
    * Trust url parameter is set.
    ERROR SUMMARY
    Below is a summary of the errors, details of these errors are listed later in the log.
    * Activation of C:\Documents and Settings\DK\Pulpit\GoogleInstaller_pl.application resulted in exception. Following failure messages were detected:
    + Downloading file:///C:/Documents and Settings/DK/Pulpit/clickonce_bootstrap.exe.manifest did not succeed.
    + Could not find file 'C:\Documents and Settings\DK\Pulpit\clickonce_bootstrap.exe.manifest'.
    + Could not find file 'C:\Documents and Settings\DK\Pulpit\clickonce_bootstrap.exe.manifest'.
    + Could not find file 'C:\Documents and Settings\DK\Pulpit\clickonce_bootstrap.exe.manifest'.

    COMPONENT STORE TRANSACTION FAILURE SUMMARY
    No transaction error was detected.

    WARNINGS
    There were no warnings during this operation.

    OPERATION PROGRESS STATUS
    * [2009-12-20 18:58:59] : Activation of C:\Documents and Settings\DK\Pulpit\GoogleInstaller_pl.application has started.
    * [2009-12-20 18:58:59] : Processing of deployment manifest has successfully completed.
    * [2009-12-20 18:58:59] : Installation of the application has started.

    ERROR DETAILS
    Following errors were detected during this operation.
    * [2009-12-20 18:58:59] System.Deployment.Application.DeploymentDownloadException (Unknown subtype)
    - Downloading file:///C:/Documents and Settings/DK/Pulpit/clickonce_bootstrap.exe.manifest did not succeed.
    - Source: System.Deployment
    - Stack trace:
    at System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadSingleFile(DownloadQueueItem next)
    at System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadAllFiles()
    at System.Deployment.Application.FileDownloader.Download(SubscriptionState subState)
    at System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadManifestAsRawFile(Uri& sourceUri, String targetPath, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options, ServerInformation& serverInformation)
    at System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadManifest(Uri& sourceUri, String targetPath, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options, ManifestType manifestType, ServerInformation& serverInformation)
    at System.Deployment.Application.DownloadManager.DownloadApplicationManifest(AssemblyManifest deploymentManifest, String targetDir, Uri deploymentUri, IDownloadNotification notification, DownloadOptions options, Uri& appSourceUri, String& appManifestPath)
    at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.DownloadApplication(SubscriptionState subState, ActivationDescription actDesc, Int64 transactionId, TempDirectory& downloadTemp)
    at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.InstallApplication(SubscriptionState& subState, ActivationDescription actDesc)
    at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.PerformDeploymentActivation(Uri activationUri, Boolean isShortcut, String textualSubId, String deploymentProviderUrlFromExtension, BrowserSettings browserSettings, String& errorPageUrl)
    at System.Deployment.Application.ApplicationActivator.ActivateDeploymentWorker(Object state)
    --- Inner Exception ---
    System.Net.WebException
    - Could not find file 'C:\Documents and Settings\DK\Pulpit\clickonce_bootstrap.exe.manifest'.
    - Source: System
    - Stack trace:
    at System.Net.FileWebRequest.EndGetResponse(IAsyncResult asyncResult)
    at System.Net.FileWebRequest.GetResponse()
    at System.Deployment.Application.SystemNetDownloader.DownloadSingleFile(DownloadQueueItem next)
    --- Inner Exception ---
    System.Net.WebException
    - Could not find file 'C:\Documents and Settings\DK\Pulpit\clickonce_bootstrap.exe.manifest'.
    - Source: System
    - Stack trace:
    at System.Net.FileWebResponse..ctor(FileWebRequest request, Uri uri, FileAccess access, Boolean asyncHint)
    at System.Net.FileWebRequest.GetResponseCallback(Object state)
    --- Inner Exception ---
    System.IO.FileNotFoundException
    - Could not find file 'C:\Documents and Settings\DK\Pulpit\clickonce_bootstrap.exe.manifest'.
    - Source: mscorlib
    - Stack trace:
    at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy)
    at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, String msgPath, Boolean bFromProxy)
    at System.Net.FileWebStream..ctor(FileWebRequest request, String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare sharing, Int32 length, Boolean async)
    at System.Net.FileWebResponse..ctor(FileWebRequest request, Uri uri, FileAccess access, Boolean asyncHint)

    COMPONENT STORE TRANSACTION DETAILS
    No transaction information is available.



    Screeny:
    Błąd przy wysyłaniu filmu na youtube
    Błąd przy wysyłaniu filmu na youtube

    Edit: W końcu się udało za którymś razem z rzędu wrzucić przy wyłączonym pasku postępu.
  • #5
    noogi13
    Level 9  
    Po prostu Windows Movie Maker jest przestarzały i dlatego nie idzie nim wysłać filmów. Trzeba sobie pobrać najlepiej Ulead Video Studio 11 Plus po polsku i wtedy wszystko będzie szło

    Też tak miałem, dlatego wiem.
  • #6
    deka87
    Level 20  
    Quote:
    poprostu Windows Movie Maker jest przestarzały

    ale przecież nikt nic nie pisał o WMM, ja korzystałem z VirtualDubMod

    Quote:
    dlatego nie idzie nim wysłać filmów

    Programem wysłać film ? Chyba chodziło Ci o wysłanie filmu zrobionego w WMM, jeśli tak to pewnie zapisywałeś filmik jako plik projektu, a nie plik filmowy. Ja kilka razy robiłem filmiki WMM i z wrzuceniem go na youtuba nie miałem żadnych problemów, najwyżej podczas tworzenia filmiku, bo dużo ramu potrzebuje ;)