Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Po demontazu Cyfry+ - brak niektorych kanalow

Mobilista 22 Lis 2009 13:17 954 1
  • #1 22 Lis 2009 13:17
    Mobilista
    Poziom 9  

    Moze ktos pomoze mi wybrnac z problemu.
    Mam rozgaleziona cyfre na dwa telewizory przez spliter Musialem jednak wszystko porozlaczac ze wzgledu na remont pokoju. Po ponownym polaczeniu mam niestety tylko TV Polonie, TVS, TV Puls no i pewnie jakies inne mniej potrzebne programy. Dzwoniłem na info linie, sam równiez resetowalem sprzet przez internet. No i nadal nic to nie daje. Pytanie co zepsułem, moze zrobilem jakies zwarcie.Rozlaczalem niestety na podlaczonym do sieci tunerze, ma to jakies znaczenie?

    Proszę poprawić pisownię ( polskie znaki).
    Regulamin p.15 - GKVIDEO

  • #2 22 Lis 2009 13:22
    35mario1
    Poziom 26  

    Po pierwsze sprawdź czy karta abonencka pracuje bezpośrednio w tunerze. Jeśli to możliwe sprawdź uprawnienia odbioru (jeśli tuner ma taką możliwość). Jeśli data uprawnień "już minęła" wykonaj reaktywację przez internet najlepiej z kartą abonencką bezpośrednio w tunerze tuner załączony na TVP1 lub TVP INFO). Jeśli pojawi się obraz na kałach kodowanych trzeba sprawdzić instalację spllitera. Najlepiej sprawdzanie rozpocząć od karty na "krótkim kablu". Wkładamy kartę abonencką do serwera splittera (czipem we właściwą stronę), a kartę kliencką do tunera jeśli tuner zacznie dekodowanie możemy sprawdzać kolejne tunery.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME