Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

audi a4 B5 2000r Navigation Plus nie odbiera stacji radiow.

marszx 23 Lis 2009 15:50 4991 6
  • #1 23 Lis 2009 15:50
    marszx
    Poziom 11  

    Mam taki problem mam w swoim samochodzie navi plus i nie ma w nim zmieniarki są wszystkie wtyczki ale zmieniarki nie ma i jeśli chcę przełączyć na radio to nie łapie mi sygnału tak jakby antena była odłączona a szum słychać tylko z tylnych głośników czy to możliwe że przez brak zmieniarki radio nie łapie sygnału i działają tylko tylne głośniki? czy problem radia leży gdzie indziej. Bo na dobrą sprawę to zmieniarka nie jest mi potrzebna zależy mi tylko na tym żeby radio odbierało poprawnie. Wie ktoś coś w tym temacie? Pozdrawiam

    0 6
  • #2 23 Lis 2009 16:25
    adams
    Poziom 24  

    Brak zmieniarki nie ma nic do radia.

    0
  • #3 23 Lis 2009 19:56
    marszx
    Poziom 11  

    czyli co by to mogło być innego?

    0
  • #4 23 Lis 2009 21:20
    ikar55
    Spec od car audio

    Zamiast wtyku antenowego, wetknij do gniazda przewód o długości większej niż 0,5 metra i sprawdź czy radio wyszukuje i odbiera stacje. Jeśli odbiera, to zmierz czy po włączeniu radia w gnieździe antenowym występuje napięcie 12V, które służy do zasilania wzmacniacza antenowego. Niezasilony wzmacniacz może wręcz tłumić sygnał antenowy.

    0
  • #5 23 Lis 2009 21:47
    marszx
    Poziom 11  

    ok dzięki za poradę spróbuję tak jak mówisz a gniazdo antenowe jest gdzieś na osobnej wtyczce? czy na którymś pinie w którejś kostce?

    0
  • Pomocny post
    #6 23 Lis 2009 22:31
    ikar55
    Spec od car audio

    W prawym dolnym rogu (na tylnej ścianie) radia. A może spadł tylko wtyk przewodu antenowego?

    1
  • #7 05 Wrz 2010 14:32
    marszx
    Poziom 11  

    Panowie próbowałem już różnych separatorów anten ze wzmacniaczem, itp. i nadal słaby sygnał macie jeszcze jakieś pomysły?

    0