Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Projektor Optoma HD70 - nie działa

zenekj 23 Nov 2009 18:59 3625 2
    zenekj
    Level 2  
    Mam projektor Optoma HD70 który użytkuję już ponad 2 lata i w sumie lampa jest mało eksploatowana.
    Przed jedną z projekcji na ekranie pojawiły na obrazie podłużne cienkie paski. Nie wiem co to jest ale na pewni nie da się oglądać filmów. Paski po naciśnięciu obudowy projektora zmieniają swoje miejsce położenia.
    Miał ktoś może z forumowiczów podobne objawy, a jeżeli tak to jak został rozwiązany problem i co było tego przyczyną.
    Zastanawiam się też kto ewentualnie mógłby usunąć powyższą usterkę.
    Liczę na wszelkie sugestie.

Projektor Optoma HD70 - nie działa

Proszę obowiązkowo zapoznać się z regulaminem wewnetrznym, zaczynając od punktu pierwszego.
    Gdy post będzie zgodny z wymogami podpowiem jaka jest przyczyna
    [CMS].
    pikadores
    Level 1  
    Mam ten sam problem z tym, że dotyczy modelu ep7155. Projektor użytkowany ok. 2 lat. Początkowo myślałem, że problem jest z gniazdem s-video, które generalnie uzywam do połaczenia z laptopem. Ale niestety po podłączeniu przez inne gniazda nic się nie zmieniło. Warto dodać, że pionowe kreski wyświetlają się niezależnie od tego czy projektor jest podłączony do źródła sygnału czy tez nie. Po podłączeniu na wyświetlanym obrazie dalej widoczne są te paski.
  • Helpful post
    CMS
    Administrator of HydePark
    Przyczyną jest nie kontakt miedzy płyta główną a płytka na której znajduje się procesor DMD. Płyty te zwykle łączone są prostopadle do siebie za pomocą jednego lub dwóch gniazd zawierających dużą liczbę malutkich pinów. Po pewnym czasie te gniazda zaczynają odpadać od druku.
    Jest to do naprawienia ale niewprawna ręka więcej tutaj zaszkodzi niż pomoże. Bardzo łatwo je urwać razem z punktami lutowniczymi przy rozbieraniu.
    Proszę o kontakt na PW.

Pozdrawiam.
    CMS