Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

zaprogramowanie dodatkowego pilota X-Safe 01 DDS

stanis1 24 Nov 2009 19:14 11806 12
Optex
    stanis1
    Level 2  
    witam
    zgubiłem jeden z pilotów do X-Safe 01 DDS do yarisa
    na forum nie znalazłem opisu zaprogramowania/skopiowania ustawień na nowego pilota
    Znalazłem jedynie instrukcję https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic870225.html
    czy ktoś moze mi pomóc

pozdrawiam
    stanis1
  • Optex
    wiesiekj
    Level 28  
    a pilota masz?
    "
    Wejście w tryb programowania funkcji i programowania pilotów
    1. Włączyć zapłon
    2. Rozbroić (wyłączyć) funkcję DFBS.
    3. Trzymając ukryty wyłącznik nacisnąć 5 razy przycisk UNLOCK na pilocie.
    4a. Dioda LED mignie 1 raz – wcisnąć przycisk UNLOCK na pilocie ponownie, co spowoduje wejście w tryb
    programowania funkcji - programatorem systemów QY- potwierdzone 1 sygnałem dźwiękowym syreny .
    4b. Dioda LED mignie 2 raz - wcisnąć przycisk UNLOCK na pilocie ponownie, co spowoduje wejście w tryb
    programowania pilotów lub bezobsługowych pilotów funkcji DFBS*.
    5.Wejście w tryb programowania jest potwierdzone 1 sygnałem mini głośniczka. "

Zapraszam do siebie.
  • Optex
    stanis1
    Level 2  
    Pilota oczywiście mam
    Niestety nie udało się go zaprogramować
    Po 5 krotnym wciśnięciu unlock dioda nie mignęła (tak w ogóle miga tylko przy uzbrojonym alarmie)
    stanis1
    Level 2  
    Witam!
    Popełniłem błąd!Alarm w moim Yarisie to X-safe 01(nie wyposażony fabrycznie w sterowanie centralnego zamka). Centralny zamek został zamontowany wraz z alarmem w ASO Toyoty, także jeżeli ktoś ma instrukcję instalatora do X-Safe01 to będę bardzo wdzięczny
    Pozdrawiam
    WieśkaJ proszę o namiary
    sagcio
    Level 2  
    witam
    a gdzie można kupić takiego pilota?
    sagcio
    Level 2  
    dzieki za namiary - pilota kupiłem w ETS.
    Mam Toyote Yaris 2007 z centralnym zalozonym w ASO (nie wyposażonym fabrycznie)
    Jak moge zaprogramowac nowego pilota?
    Wasz sposób powyższy nie dziala. Dioda po 5 krotnym wcisnieciu Unlock nie mignela.

wiesiek ratuj:)

pozdrawiam
    wiesiekj
    Level 28  
    Programowanie dodatkowych pilotów
    System posiada możliwość wprogramowania do 5 pilotów.
    Aby zaprogramować nowego pilota należy:
    1. włączyć stacyjkę w pozycję zapłon
    2. rozbroić funkcję antynapadową
    3. nacisnąć i przytrzymać jednocześnie przycisk antynapadowy i UNLOCK na pilocie przez 10 sek.
    4. ciągły sygnał mini głośniczka potwierdzi, że system jest w trybie programowania pilotów.
    5. wyłączyć zapłon
    6. nacisnąć jednokrotnie dowolny przycisk nowego pilota. Przyjęcie nowego pilota do pamięci potwierdzone będzie 1
    sygnałem mini głośniczka
    7. po wprogramowaniu pilota do ostatniej komórki pamięci system automatycznie opuszcza tryb programowania.
    sagcio
    Level 2  
    wiesku,
    niestety żaden sposób nie działa.
    minigłośniczek piknie jak trzymam unlock i przycisk ukryty ok 15 sekund.
    po wcisnieciu dowolnego klawisza w nowym pilocie nic sie nie dzieje.
    po tym mam dezaktywowany (tryb serwisowy?) przycisk ukryty - tzn po
    wylaczeniu alarmu od razu moge zapalic auto, nie musze wciskac przycisku.
    o co moze chodzic? wg papierów jest to XS01dds ale czy aby na pewno?
    wiesiekj
    Level 28  
    Dokop się do centralki i spisz symbol,
    indors
    Level 2  
    Witam. Jest jeszcze jeden sposób. W tej centralce są dwa gniazda do podłączenia czujników dodatkowych (czujnik wstrząsowy, czujnik zbicia szyby). Obydwa gniazda znajdują sie po lewej stronie tego duzego głównego gniazda. Interesuje nas to dolne (patrzac na centralke tak zeby zapiecie tego glownego duzego gniazda było od góry). Najlepiej wykorzystac wiazke do podlaczenia czujnika dodatkowego. Na wyłączonym zapłonie i rozbrojonym alarmie nalezy zewrzeć dwa przewody tej wiazki - pomarańczowy z czarnym (robie to kawalkiem cyny), właczyć zaplon, uslyszymy sygnal dzwiekowy, naciskamy obojetnie jaki przycisk na pilocie, zdejmujemy zworke, wylaczamy zaplon. Pilot mamy zaprogramowany. Oczywiscie mozemy tak zaprogramowac jednoczesnie dwa piloty, czyli po wcisnieciu guzika w pierwszym pilocie wciskamy w drugim. Pozdr.
    luckjerry
    Level 12  
    Kolega INDORS zapomniał o ważnej rzeczy. Centralkę alarmu należy odłączyć od zasilania (odłączyć akumulator lub duże złącze od centralki). Jeżeli zworkę zrobimy nie w tym miejscu co trzeba na płytce alarmu spali się rezystor 3R30 Ohm, koniecznie należy pamiętać o zwarciu przewodu czarnego z pomarańczowym. Zakładamy zworkę na dolne złącze centralki obok dużego włączamy zasilanie i naciskamy dowolny przycisk w jednym i drugim pilocie. Zdejmujemy zworkę i gotowe. Sprawne piloty uzbrajają i rozbrajają system alarmowy.
    kbro
    Level 2  
    Pytanie bo nigdzie nie mogę odnaleźć odpowiedzi. Wymieniłem akumulator i zaczęły sie zabawy z alarmem. Idąc do meritum, udało sie odpalić Toyte Yaris 1,3 (2007r) tylko po przerzuceniu DFBS w tryb serwisowy. Pytanie jak jak aktywować wszystko na nowo by alarm działała jak wcześniej, z pełną swoją funkcjonalnością. Niestety mój manual tego nie objaśnia (wyjaśnia jak wszystko dezaktywować).