Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Niski poziom po wymianie tuszu w drukarce Brother DCP-130C

Alterwar 25 Nov 2009 21:25 5725 5
    Alterwar
    Level 10  
    Witam. Mam problem z tuszem. Po wymianie tuszu na nowy i po wydrukowaniu ( 4 kartek) wyświetla mi się informacja, iż nie ma tuszu i mam wymienic. Gdzie znajduję się czujnik który "mierzy" poziom tuszu? Podobno da się go zakleic, ale niestety nie wiem gdzie się znajduje. Proszę o jak najszybszą pomoc.
    Alterwar
    Level 10  
    Tam są takie 3 dziurki. Na dole to jest od tego bolca co w nią wchodzi i obok niej jest też (zaklejona) i u góry. A pośrodku jest jakby kawałek prostokąta ( 0,5 cm). To ten "prostokąt" zakleic? Jest widac tam tusz.
    Maciek43L
    Level 11  
    Jeśli nadal masz problem, to spróbuj tak.
    Przy włączonej drukarce wyjmij i włóż pojemnik z tuszem. Na wyświetlaczu drukarki powinno pojawić się pytanie czy założyłeś nowy tusz. Potwierdź i gotowe.
    Ja miałem podobną sytuację w DCP-135C jak wymieniłem tusz na wyłączonej drukarce, po prostu nie wiedziała że ma nowy.
    Alterwar
    Level 10  
    Dzięki za pomoc. Okazało się, że przebijał czujnik. Wyjąłem tusz i włożyłem zgiętą kartkę A4, która zasłoniła czujnik. Wyświetlało mi niski poziom tuszu, ale wszystko się elegancko drukowało :D Po przeczyszczeniu włożyłem tusz, jest go mało, ale drukuję:)