Witam.
W szkole mamy aktualnie centralkę Slican NCT-1248 podłączona jest analogowo (przez NT) do dwóch różnych linii ISDN BRA 2B+D.
Ostatnio pojawiła się potrzeba by była dostępna identyfikacja numeru
na wszystkich aparatach (CLIP) oraz zapowiedź słowna z wyborem numeru
wewnętrznego (DISA) oraz bezpośrednie wybieranie numerów wewnętrznych DDI.
Ponieważ modernizacja NCT szacowana jest na jakieś 2.800zł, szukam centralki:
* 2xBRA
* 8 linii wew. analogowych (w tym fax) plus 1 telefon systemowy. ciągu paru miesięcy dołożone będą jeszcze 2 linie wew. analogowe.
* DISA
* DDI
O VOIP nie myślimy w najbliższym czasie (szkoła ma 2 Neostrady, zapchane ruchem z pracowni komputerowych).
Dostałem oferty na Platan Micra i Slican CXS-0424 - prawie identyczne cenowo (ok.3.300zł, różnica 50 zł). Która centralkę lepiej wybrać?
Mamy też problem z budżetem (budżetówka
) - w tym roku będzie jakieś 2000-2500 zł brutto, reszta w przyszłym, ale niekoniecznie zaraz w styczniu.
Dlatego zastanawiam się czy da się tą inwestycję jakoś podzielić na etapy. Jedyne co mi przychodzi do głowy (oprócz płatności w ratach) to tymczasowe zrezygnowanie z aparatu systemowego (skoro będzie DISA i DDI to nie trzeba będzie już tak często łączyć rozmów) i późniejsza instalacja karty i aparatu (wada: pewnie drugie koszty instalacji). Ale może jest jakiś inny sposób?
Z góry dziękuję za sugestie.
Damian
W szkole mamy aktualnie centralkę Slican NCT-1248 podłączona jest analogowo (przez NT) do dwóch różnych linii ISDN BRA 2B+D.
Ostatnio pojawiła się potrzeba by była dostępna identyfikacja numeru
na wszystkich aparatach (CLIP) oraz zapowiedź słowna z wyborem numeru
wewnętrznego (DISA) oraz bezpośrednie wybieranie numerów wewnętrznych DDI.
Ponieważ modernizacja NCT szacowana jest na jakieś 2.800zł, szukam centralki:
* 2xBRA
* 8 linii wew. analogowych (w tym fax) plus 1 telefon systemowy. ciągu paru miesięcy dołożone będą jeszcze 2 linie wew. analogowe.
* DISA
* DDI
O VOIP nie myślimy w najbliższym czasie (szkoła ma 2 Neostrady, zapchane ruchem z pracowni komputerowych).
Dostałem oferty na Platan Micra i Slican CXS-0424 - prawie identyczne cenowo (ok.3.300zł, różnica 50 zł). Która centralkę lepiej wybrać?
Mamy też problem z budżetem (budżetówka

Dlatego zastanawiam się czy da się tą inwestycję jakoś podzielić na etapy. Jedyne co mi przychodzi do głowy (oprócz płatności w ratach) to tymczasowe zrezygnowanie z aparatu systemowego (skoro będzie DISA i DDI to nie trzeba będzie już tak często łączyć rozmów) i późniejsza instalacja karty i aparatu (wada: pewnie drugie koszty instalacji). Ale może jest jakiś inny sposób?
Z góry dziękuję za sugestie.
Damian