czy ktoś wie jaka bateria jest w kamerze sony dv314r bo nigdzie nie mogę znaleść nawet na allegro tej kamerki niemoge znaleść prosił bym o link gdzie można ją kupić np allegro jak ktoś znajdzie
Mam kamerkę a nie mam bateri
Witam!
Jest to na pewno kamera firmy sony??Wszystkie modele zaczynają się w ten sam sposób (analogowe mają początek CCD,cyfrowe TR,cyfrowe z LCD mają TRV,kamery z dyskiem SR (nie licząc kamer wysokiej rozdzielczości) itp,itd.
Sam pracując w serwisie sony w ciągu 2 lat spotkałem się z kilkoma podróbkami kamer sony,a żadna kamera którą naprawialiśmy nie miała modelu choć trochę podobnego do podanego w poście.
Chyba że jest to kamera sprzedawana za granicą (nazwy modeli się czasem różnią za granicą) lub jest to podróbka.Ew.może to być jakiś nowy model kamery,lecz komputerowej a nie PV.W razie czego zamieść kilka zdjęć i postaram się pomóc Pozdrawiam
To nie jest kamera sony przemawia za tym chociażby rodzaj użytych kart pamięci.
A z akumulatorem będzie problem tak na oko to z JVC może coś podejść albo z sonego z serii TG
Zgadza się,urządzenia sony nie obsługują kart SD,jedynie M2,Memory Stick itp.
Niestety nie widzę nigdzie gniazda do aku.A nie ma tam jakiejś zaślepki lub klapki??Albo czy jest gniazdo zasilacza?Niektóre kamery mają wbudowany akumulator którego się nie wyjmuję tylko ładuje w urządzeniu (coś jak ładowanie MP4 z gniazda USB).
Pozdrawiam
Faktycznie słaba jakość...ale widać że są tylko 2 styki (+ i -) więc kamerę można zasilić ze zwykłego akumulatora (nimh,ni-cd itd),albo nawet zasilacza.Kwestia dobrania odpowiedniego napięcia.Napięcie zasilania powinno być podane na urządzeniu.
Pozdrawiam