Witam. Mam problem z samochodem VW Polo 1.4 TDI PD z 2002 r. Po każdym odpaleniu konieczne jest przegazowanie go tak aby przekroczyć 3000 obrotów. Jeśli się tego nie zrobi po 2 - 3 km. samochód gaśnie. Odpalić go można przez szelki - z obcego samochodu lub przez naładowanie akumulatora prostownikiem. Próbuję się tego pozbyć i nie mam pojęcia jak. Wyglada to tak jakby coś błyskawicznie rozładowywalo akumulator. Podobno poprzedni właściciel zrobił sobie sam takie zabezpieczenie antywłamaniowe ale jest całkowicie niekomunikatywny i nie chce się do mnie odezwać. Proszę o pomysły gdzie może być ukryty problem. Na pewno przydałby się schemat elektryczny samochodu oraz dane oryginalnego alternatora i regulatora napięcia. Co do alternatora to mam końcówkę nazwy: 5 903 023 A 120A i nie mam pewności czy ma taki własnie być bo w kilku miejscach trafiłem na informację, że alternator powinien być 90 A a jest 120 A. Regulator napięcia jest nieoryginalny - Bosch BR14-M3 F 00M 145 282, widać w kabelkach ślady przeróbek. Ja chciałbym usunąć wymieniony efekt przegazowania oraz doprowadzić wszystko do stanu fabrycznego. Pozdrawiam i proszę o pomoc.