Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi bord komputer MMI problemy z wyczytaniem pamieci AT64A

WOJT7319 30 Lis 2009 19:37 2606 5
  • #1 30 Lis 2009 19:37
    WOJT7319
    Poziom 11  

    jakiś czas temu potrzebowałem wyczytać pamięć z bord komputera MMI audi siedzi tam pamięć AT64A (najmniejsza obudowa) czyli atmel i teoretycznie powinno sie czytać jako 24c64. Po wylutowaniu i podłaczeniu programatora lipa nie gada. spędziłem nad tym kilka godzin i nic. Wyczytałem ją tylko wlutowaną w do borda po zasileniu go podłączając do programatora SDA na 5 i SCL na 6 i masę oczywiście, może ktoś z szanownych kolegów mi to wyjaśni czemu nie można wyczytać tego układu bezpośrednio gdzie robię błąd ? co ciekawe taki sam układ jest w napędzie navi też w audi i tamtego niestety nie mogę wcale wyczytać ani na płycie ani tez samego , poradziłem sobie wlutowując go do bord komputera i wtedy podłączając dwa kable i masę dał się wyczytać. Czy jest ktoś kto oświeci mnie i pokaże gdzie robię błąd ? (układ ma masę na 4 plus na 8 ) będę bardzo wdzięczny za każde uwagi pozdr..

    0 5
  • #2 30 Lis 2009 19:54
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe

    A co ma na pinach 1 , 2 i 3 :?: :idea:

    0
  • #3 30 Lis 2009 19:58
    WOJT7319
    Poziom 11  

    Na 1,2,3 jest masa

    Dodano po 1 [minuty]:

    na 4 też masa zasilanie na 8

    0
  • #4 30 Lis 2009 23:21
    ikar55
    Spec od car audio

    A do odczytywania na zewnątrz połączyłeś te 4 piny?

    0
  • #5 01 Gru 2009 09:49
    WOJT7319
    Poziom 11  

    tak robiłem i tak i bez połączenia do masy

    0
  • #6 01 Gru 2009 11:37
    djlj24
    Spec od car audio

    A co z nogą 7? Niektóre pamięci wymagają tam koniecznie masy a są takie co trzeba tam im podać +5V.

    0
  Szukaj w 5mln produktów