Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

EMMIK 2.0

05 Sty 2003 23:40 2535 10
  • Poziom 13  
    Witam!
    Ma ktos moze pomysl na ustawienie portu lpt, zeby pracowal pod emmikiem 2.0? Sprzet wydawal sie dzialac bez problemu, ale pod pemasterem dziala strasznie opornie. Program widzi boxa i telefon, ale caly czas rosnie licznik bledow, sa problemy z wykonywaniem jakichkolwiek polecen, chocby z prostym "read status" - nie wyswietla wszystkich informacji, na ogol tylko wersje softu itp. Mam problemy z polaczeniem sie z seria malych v-ek. Nie wiem co sie dzieje. U funfla na laptopie wszystko jest OK. Takze sadze ze to ustawienie portu, ale probowalem juz z ustawieniami spp/ecp/epp i nic nie dalo. Jest cos w biosie jeszcze do ustawienia w tej kwestii?
    Pozdrawiam!
    TwinnY
  • Poziom 12  
    a moze cos z zasilaniem emika? U mnie z motokeyem dzieja sie cuda podczas flahowania i musze zmieniac napiecia zasilania bo czasami wywala error mimo ze jest stabilizator i i tak na wyjsciu powinno byc 5 v to jak pokrece regulowanum zasialczem to jest lepiej
  • Poziom 13  
    Byc moze. Dzisiaj to sprawdze. Dzieje sie to niezaleznie od kompa (probowalem na dwoch stacjonarnych i na laptopie.) Najsmieszniejsze ze u kola na laptopie jest ok. Poprobuje jeszcze...
  • Spec od GSM
    zrob long delay pod pemasterem moze pomóc, albo obniz zasił przed stabilizatorem (masz pewnie 9V) podłącz pod zasilacz z plynna regulacja i zobacz na jakim prądzie działa najlepiej. Ja miałem wstawione inne oporniki i dlatego miałem przesterowany sygnał.
  • Poziom 13  
    Long delay niestety nie pomaga. Napiecie podawane na emmika jest 12V. Może za wysoko. Podlacze jutro zasilacz regulowany i podam mniej. Zobaczymy moze pomoze...... Odezwe sie jutro i napisze co i jak.
    Pzdrw
  • Poziom 13  
    Jeszcze chcem dodac ze te 12 voltow jest domyslne, bo dostalem taki zasilacz w komplecie. A kumpel ma emmika bez zasilania zewn. i dziala mu jak maly motorek.
  • Poziom 15  
    generalnie lpt ustaw na epp, koleś też takie coś miał i wymienił .......płyte w pc
  • Poziom 12  
    TwinnY napisał:
    Jeszcze chcem dodac ze te 12 voltow jest domyslne, bo dostalem taki zasilacz w komplecie. A kumpel ma emmika bez zasilania zewn. i dziala mu jak maly motorek.


    Mi emik dziala bez zasilania zew. bardzo dobrze i bezproblemowo problemy zaczynaja sie jak podlacze motokeya i zasilacz ale o tym bylo wyzej. Pozdr
  • Poziom 20  
    Port ma być Epp natomiast dalej to nie wiem skąd masz emika
    Jeżeli jest to wersja smd taka co jest popularna na rynku to trzeba zmienić dzielnik i będzie dobrze chodził . Napisz kto to robił - producent albo gdzie kupiłeś .
    Oczywiście zakładam że nie jest uszkodzony i kable masz dobre.
    Z jakim telefonem testujesz - bo niwszystkie działają z T192 (drobny Błąd)
    Te co ja robie mają trochę zmian ale chodzą idealnie ze wszystkimi motkami pod Pemasterem.
  • Poziom 13  
    Emmik jest zakupiony w Falnecie. Dosc duze jasnoszare pudlo z dwiema diodami czerwona i zielona, zlacze do kabli RJ45 i gniazdo zasilania 12V. To wszystko. Dzis postanowilem odeslac sprzet na reklamacje. Dowiedzialem sie ze identyczny kupiony przez kumpla dziala idealnie. Takze cos nie tak. Widzial tez wszystkie telefony oprocz V3690-V51. Takze juz w ogole cos nie tak.
  • Poziom 20  
    To chyba coś padło tego z Falnetu nie znam