manio123 wrote: Pisałeś że poprzednio było ciśnienie 1,7 bara , dlaczego nie ustawiłeś tyle ile było przedtem? Jeśli szukałeś oszczędności na gazie to nie tędy droga.
Owszem, ale cisnienie bylo za duze, nie szło wyregulowac wolnych obrotow, kołysał okropnie. Nie wspomne juz o falującym silniku podczas puszczenia gazu co w aucie z automatem powodowalo nierówne hamowanie a to moglo doprowadzic do wjechania komus w tyl...
Oszczędności nie szukam w ilosci spalania gazu, bo ta jest zadowalająca tylko w kulturze pracy, dla mnie silnik ma chodzic tak samo na jednym i drugim i nie chcialbym tu miec zadnych kompromisow...ale tez nie chce wyrzucic za duzo kasy na osprzęt który spokojnie wystarczyłby do aut mocniejszych od mojego...dlatego chcialbym rozsądnym kosztem usprawnic ile sie da...
...na wtryskach OMVL STD co mam aktualnie, po podniesieniu cisnienia lekko mi buja na nierozgrzanym silniku po puszczeniu gazu, po rozgrzaniu ustepuje...
......przy okazji czy ktoś wie lub zna jaką wydajność mają FAST REG OMVL
...pytam, bo chce kupic wtryski magicjety, ale sam juz nie wiem, jedni pisza ze bedzie dzialac z DREAM XXI i nic sie nie stanie, ale mam wrazenie ze tylko teoretyzują, nie widzialem jeszcze nikogo tutaj z taką konfiguracją działającą poprawnie...chyba ze jest ktos to niech sie odezwie...
...sam juz nie wiem co zamontowac...czy kupic te magicjety czy OMVL FASTy czy jeszcze jakies inne propozycje?