Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Arrow Multisolution Day
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Płyta ceramiczna- AEG Electrolux 66300KF- wyświetla E0!

Melex 02 Gru 2009 21:03 2315 6
  • #1 02 Gru 2009 21:03
    Melex
    Poziom 23  

    Witam.
    Ja w temacie! Płyta ceramiczna AEG Electrolux 66300KF. Po załączeniu sensorem na głównym wyświetlaczu pojawia się napis E0. Przy próbie załączenia jakimkolwiek sensorem od sterowania płytek na czterech polach pojawiają się tylko napisy ''E'' Czy ktoś wie co to oznacza?
    Proszę o pomoc w problemie! Z góry dziękuję.

    Pozdrawiam

    0 6
  • Arrow Multisolution Day
  • #2 02 Gru 2009 22:07
    euro2L
    Poziom 41  

    A jakie garnki stosujesz ??
    Mają przyciągać magnes

    0
  • Arrow Multisolution Day
  • #3 03 Gru 2009 16:04
    Melex
    Poziom 23  

    Garnek zastosowałem własciwy, ale dostałem informację że problem pojawił się po przepięciu z sieci. Obejrzałem dokładnie dwa moduły, ale wizualnie nie widac żadnych uszkodzeń. Czy możliwe jest że mógł w jakiś sposób powstać błąd w sterowaniu, czy jednak jest jakieś uszkodzenie?

    0
  • #5 04 Gru 2009 09:24
    Melex
    Poziom 23  

    Pierwszy podejrzanym wydaje się ULN 2003AG. Wymieniam.

    0
  • #6 24 Lis 2016 01:28
    Cewker
    Poziom 11  

    Udało się uruchomić płytę? Mam dokładnie ten sam problem, po wymianie kondensatorów i układu ULN 2003AG jest dalej ten sam błąd e0, a po chwili EE.

    0
  • #7 03 Paź 2017 17:12
    euro2L
    Poziom 41  

    Witam
    Mam ten sam problem
    Czy ktoś poradził ?
    Proszę om podpowiedz gdzie wsadzić palce

    0