Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Podgrzewane lusterka GOLF IV

george49 02 Dec 2009 21:19 12684 14
    george49
    Level 10  
    Witam
    Proszę o poradę i od czego mam zacząć . Brak podgrzewania prawego lusterka ,lewe oraz tylna szyba ok .GOLF IV 1.9TDI z pełną elaktryką .
    jasio1234567
    Level 14  
    Zacznij od sprawdzenia bezpieczników.
    arek422
    Level 15  
    jasio1234567 wrote:
    Zacznij od sprawdzenia bezpieczników.

w tym temacie błędne myślenie, bo jak by bezpiecznik był walnięty to i podgrzewania tyłu by nie było i lewej strony
    letky
    Level 13  
    Wklad lusterka lub przewody do niego uszkodzone
    george49
    Level 10  
    Kolega letky prawdopodobnie jest na dobrym tropie tylko jak ściągnąć szkło lusterka tak aby nie pękło .Z wtyczki moge miernikiem sprawdzić czy dochodzi prąd nie ściągając boczka tapicerki.
    janusz2008
    Level 33  
    Jak się boisz ściągnąć, to jedż do kogoś na warsztat. Zapłacisz i będzie zrobione.
    george49
    Level 10  
    Dzięki za rade myślałem coś mądrzejszego podpowiesz .
    mansky
    Level 19  
    Odchyl górę szkła lusterka ,poproś kolegę aby ci poświecił lampką ,długi wkrętak w rękę i odgiąć cztery zaczepy plastikowe które trzymają szkło lysterka jednocześnie drugą ręką delikatnie odciągać szkło.Najlepiej przed demontażem podgrzać suszarką całe zamocowanie plastikowe szkła które przyklejone jest do wewn.strony szkła.Wystarczy jak puszczą ci dwa zaccepy,poruszasz szkłem i reszta puści.Zaczepy rozmieszczone są na obwodzie plastiku co 90 stopni ,mniejwięcej na godzinie 10,14,16 i 8-mej.Powodzenia.Napewno uwalony jest grzejnik lusterka.
    ssebixx
    Level 10  
    Kolego wyżej a wiesz jak wyjąc kierunkowskaż z lusterka w Golfie V
    mansky
    Level 19  
    ssebixx wrote:
    Kolego wyżej a wiesz jak wyjąc kierunkowskaż z lusterka w Golfie V
    Nie wyjmowałem i nie wiem.
    boguś 20000
    Conditionally unlocked
    Witam a masz możliwość sterowania tym lusterkiem elekrtycznie ! Pewnie lusterko do wymiany padło pogrzewanie
    pawel.wieczorek
    Level 11  
    Kolego, mam ten sam problem - zamówiłem już matę grzewczą na allegro
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=831492825

Jeżeli chodzi o wymianę i fotki - to znalazłem do passata - ale to praktycznie to samo będzie, http://www.vw-passat.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=270&Itemid=11

Myślę że to najtańsza i najlepsza alternatywa,
    W weekend będę wymieniał to dam znać jak poszło itp
    george49
    Level 10  
    Dzięki serdeczne Paweł za linki w sobotę okaże się co jest ,a sterowanie mam elektryczne .
    pozdrawiam
    george49
    Level 10  
    Witam
    Problem rozwiązany ,po zdjęciu szkła lustrka okazało się przerwana mata grzewcza ,upewniłem się inną metadą po załączeniu ogrzewania prąd dochodzi do
    maty .
    Dzięki za redy i pozdrawiam GOLFIARZY
    pawel.wieczorek
    Level 11  
    Ja również naprawiłem podgrzewanie, mata grzewcza wymieniona na nową i grzeje znakomicie. Jednak bezpieczniejszą metodą niż przedstawiona - jest zdjęcie obudowy lusterka i następnie lekkie podważenie zaczepów mocujących szkło lusterka. Ja tak zrobiłem i wszystko jest OK. Lusterko przykleiłem na taśmę dwustronną do mocowania.
    Pozdrawiam