Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio Samochodowe Canva 6311D

prezesmarcin 03 Dec 2009 16:44 19397 9
    prezesmarcin
    Level 11  
    Witam
    Chciałbym kupić radio samochodowe Canva 6311D.Radio jest nawet tanie tylko nie wiem czy je kupić nigdzie nie mogę znaleźć komentarzy i opinii na temat tego modelu.Czy możecie mi napisać jak radyjko chodzi takie pytania

1)Czy szumi
    2)Jaka Jakość Dźwięku
    3)Jaka Jakość obrazu
    4)Czy można podłączyć subwoofer do niego

I takie w tym stylu i piszcie czy jesteście posiadaczami radia bo chcę ze 4 dodatkowe fotki
    Ktoś nam jeszcze kiedyś za to podziękuje.
    prezesmarcin
    Level 11  
    To Jest Ten Model

Radio Samochodowe Canva 6311D
    Rewil
    Level 10  
    1) Nie
    2) Bardzo dobra, brak zastrzeżeń.
    3) Według mnie daje rade, co prawda nie jest to HD ani nic z tego ale do teledysków idealne. Wiadomo na takim małym ekranie to znów wielkie cuda nie są, ale film spokojnie idzie na tym oglądnąć. Dźwięk przestrzenny do filmów działa miodnie. (8 Głośników - Cudo)
    4) Spokojnie.

Plusy
    - Odtwarza DVD - Co mnie zaskoczyło robi to bardzo szybko, nie ma czekania aż załaduje czy coś, tylko wkładasz płyte i odrazu film idzie. Po scenach można skakać bez loadingów.
    - Można podłączyć kamerę cofania
    - Wejście na USB
    - Wejście Aux
    - Wejście SD
    - Możliwość podpięcia Ipoda. (Ładowanie i korzystanie z jego zwartości)

Minusy
    - Pamięci wymienne do 2GB tylko (Nie do końca sprawdzone, ale tak mi się zdaje)
    - Otwieranie filmów z pliku - Nie do końca napisane w specyfikacje jaki rodzaj plików obsługuje, co za tym idzie nie wiadomo jaki format jest w 100% zgodny. Nie otwiera dobrze wszystkich plików AVI, MP4.
    xxxpalazxxx
    Level 9  
    Czy ktoś przetestował to radio od a do z ?
    Jeśli tak to proszę o opinie.
    Kaprys
    Level 9  
    Odkopuję. Mam cn6311. Radyjko świetne, 4x60watts nie sprawdzałem miernikiem, ale wyrzuciłem z auta wzmak 2x300 W, taki stary, więc nie PMPO. To radio napędza 2x100W przód i kolumnę z wieży Sony, nie wiem ile ma ale trzęsie fotelami. A tego wzmaka wyrzucilem razem z alphardami 200W 25cm membrana. Ta kolumna daje o wiele lepszy bas, wprost z tego radia, niż alphardy pod wzmakiem. Feler tego radia jest taki że na mrozie, świecą przyciski, ale ekran nie, i nie gra. Miałem reklamować ale gdy biorę panel do domu, i wsadzam w zamarznięty samochód, gra normalnie. Może zimne luty, czy coś. Za tą kasę kupiłbym jeszcze raz. Szkoda że nawigacji nie obsługuje. Byłoby wszystko w jednym. Funkcja telewizora chyba dla taksówkarzy. Działa, leci jedynka, dwójka tvn i coś tam jeszcze, ale najlepiej na postoju, albo porządna antena. Oglądanie filmów też zbędne, chyba że znudzony pasażer.divx, mp4 i tym podobne łyka.
    Sarever
    Level 19  
    No to ja dorzucę swoją opinię. Miałem do czynienia z tym radiem na szczęście nie osobiście, lecz przez kolegę.

1.Jakość dźwięku mierna: nie jest to jakieś dno, ale szczyt brzmienia też nie.
    2. Jakość obrazu: jak na to radio dobra. Gorzej a nawet dużo gorzej jest z dotykowym ekranem, który łapie po 10 dotknięciach.
    3. Można podłączyć dodatkowe urządzenia: z tyłu jest masa wyjść.
    4. Kompletną klapą jest wczytywanie pendrive nawet o małej pojemności. Wczytuję się nawet kilka minut.
    5. No i taki dodatek, u kolegi po 2 dniach użytkowania padł potencjometr. Więc został mu pilot.

Pozdrawiam!
    andzus
    Level 10  
    A jeśli można się podpiąć, to jaką tv odbiera - analogową czy DVB-T
    milejow
    Level 43  
    Za te pieniądzory nie licz na cyfrówkę. Jeśli chodzi o opinię to nie dał bym za niego nawet przemoczonej stówy, ładniej śpiewam i maluję(nawet na bani) niż to radio gra i wyświetla
    nadobnaa
    Level 1  
    Poszukuję instrukcji obsługi do radia canva 6311 albo informacji jak uruchomić zegar?? żeby nie dawało po oczach podczas nocnej jazdy:(
    Polaris
    Level 17  
    Ja posiadam Canva CD-6311D używam kilka lat.

Wady:

1. Pierwszą sztukę wymieniłem bo wkradały się jednostajne świszczące szumy, jeśli tylko regulacja głośności była powyżej zera (na mute nie było), pan sugerował że alternator zakłóca ale na zgaszonym silniku to samo (moim zdaniem zakłóca przetwornica podświetlenia ekranu lub jakiś inny generator w samym radiu.
    2. Drugi sztuka zaczęła tak samo świszczeć po kilku miesiącach.
    3. Fizjologiczna regulacja wzmocnienia - głośność nie reguluje się liniowo na całym paśmie tylko fizjologicznie czyli jak jest cicho dużo basu mało średnicy trochę sopranu, jak robisz głośno to basu mniej średnicy więcej dużo sopranu.
    4. Kłopotliwy montaż panela
    5. Zacinające sie klawisze po kilku latach (nie chodzi o to że nie działają tylko styk łączący panel z radiem ma dziwne połączenie i np naduszając 2 czyli przerzuć do przodu włącza się pauza, nie daje się wyłączyć poprzez panel lub udaje się to za którymś razem.
    6. Obsługa zwykłych SD (nie czyta SDHC)
    7. Znikający wyświetlacz na wskutek kontaktu złącza panel-radio
    8. Futerał na panel - rozleciał się po kilku miesiącach używania (a samochód u mnie więcej stoi niż jeździ czyli ok 4-5 tys km rocznie)
    9. Czasami ma sekundowe przycięcia podczas odtwarzania wideo

Zalety:

1. Kolorowy i dosyć czytelny wyświetlacz
    2. Pilot (trochę badziewny ale jest)
    3. Możliwość podłączenia kamery cofania oraz dodatkowego monitora zewnętrznego

Generalnie radio kosztowało mnie coś ok 400pln,- i to co mogę powiedzieć z perspektywy czasu to , że nie było warte tych pieniędzy. Klawisze dookoła potencjometru głośności są nieintuicyjne i działają jak chcą, te po prawo ogumione są nieprecyzyjne, jakość dźwięku jest na niższym-średnim poziomie, a do szewskiej pasji doprowadza mnie wyłączanie go. Chwilami zastanawiam się czy nie wrócić do starego radia mp3 na płyty, mimo że nie ma LCD i USB ani czytnika SD czy pilota, działało precyzyjnie i niezawodnie a dźwiękiem rozkładało canvę na łopatki (poprzednio miałem Pioneer DEH-3500MP)