Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

w210, Mercedes e300 Automatyczna skrzynia biegów szarpie

mchumer 04 Dec 2009 08:46 26543 9
    woodpecker
    Level 14  
    Kontrola i wymiana oleju. Obowiązkowo.
    mchumer
    Level 11  
    dzieki za pomoc , tylko jest jeszcze jedna sprawa bylem w serwisie skrzyń automatycznych i stwierdzili ze to pompa vacum koszt tej pompy to ok 800 zl zle trafilem poniewaz jest to Pierburg. pojechalem do innych mechanikow to stwierdzili ze to nie pompa vacum , bo gdyby to byla pompa to pierwsze co to by umarł hamulec , a u mnie hamulec jest ok. To o co chodzi ???
    mariusz83x83
    Level 20  
    Sprawdz przewody podciśnieniowe czy nie popękane i jak kolega wyżej kontrola i ewentualna wymiana oleju +filtra .
    swiety1981
    Level 10  
    witam.Z góry przepraszam że podłączam się pod temat. Mam podobny problem ze skrzynią w tym że u mnie szarpie podczas przełączania biegów,stan oleju mam prawidłowy(sprawdzany na P, jak sprawdzałem na N to było minimum na bagnecie - nie wiem czy dobrze sprawdziłem) samochód ten sam co w temacie. Może ktoś miał podobny problem???
    Bart86ca.
    Level 17  
    swiety1981 Napisales ze stan oleju masz prawidlowy i wychodzi na to ze masz minimum ,wiec zaczol bym od dolania lub wymiany oleju!
    swiety1981
    Level 10  
    skrzynia już chodzi dobrze, przewód od podciśnienia był pęknięty. Alę zastanawiam się jak to jest z tym sprawdzaniem poziomu oleju,sprawdza się na P czy na N ? Mój mechanik zapewniał mnie że w mercedesach to poziom to na P się sprawdza....ale cóż najlepiej to do serwisu będzie zadzwonić
    dasia33
    Level 1  
    Witam potrzebuję schemat podciśnienia do mercedes W124 disel E klasa 94 r 250D