Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nienaturalny bas na Creative T6100 i X-Fi Xtreme Audio

3rzyk 04 Gru 2009 16:21 1582 4
  • #1 04 Gru 2009 16:21
    3rzyk
    Poziom 13  

    Witam, mam problem z trzeszczeniem głośników. Mam kartę dźwiękową Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio i głośniki Creative T6100 w systemie 5.1. Oczywiście wszystko jest podłączone jak należy, a teraz dokładny opis zjawiska. Gdy w panelu karty dźwiękowej ustawie na tryb 5.1 to wszystko gra w miarę dobrze(czsem przy większym basie słychać trzeszczenie), ale gdy ustawię na Headphones i włączę w Bass setings wspomaganie basu to po jakichś paru sekundach zaczyna trzeszczeć piszczeć i nagle dźwięku cichnie. Gdy zatrzymam piosenkę i puszczę ją znów to działa też przez chwile i znowu to samo. Ma ktoś pomysł czym to może być spowodowane i jak to naprawić.

    Screeny panelu crative
    Nienaturalny bas na Creative T6100 i X-Fi Xtreme Audio Nienaturalny bas na Creative T6100 i X-Fi Xtreme Audio

    P.S.: Karta dźwiękowa nie jest już na gwarancji.

    Nagranie tego trzeszczenia: Klik!

    0 4
  • #2 04 Gru 2009 16:38
    Waluś90
    Warunkowo odblokowany

    Na tych głośnikach nie włączaj podbicia bassu, uwalisz kartę i głośniki.
    To nie są głośniki na takie zabawy z basem niestety.

    0
  • #3 04 Gru 2009 16:54
    3rzyk
    Poziom 13  

    Ja to podbicie włączam tylko gdy podłączam słuchawki. Wciąż czekam na pomoc.

    P.S.: Podłączyłem kartę do innego gniazda i nadal to samo.

    0
  • #5 04 Gru 2009 17:15
    3rzyk
    Poziom 13  

    Właśnie pobieram, jak zainstaluje to napisze czy pomogło. Choć nie wydaje mi się że to pomoże, ponieważ na tych sterownikach co teraz mam wszystko działało aż do teraz.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo