Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

PHILIPS GoGear SA2640/02 nie wyłącza się

k0niu 05 Dec 2009 01:09 17231 36
    k0niu
    Level 23  
    Jak w temacie, zaczyna się wyłączać i zostają kropeczki, wyświetlacz działa, czekanie nic nie daje.

Wersja FW 2.18, niestety na stronie PH nie mogę znaleźć żadnej wersji do niego...

Może posiada ktoś nowszą?
    k0niu
    Level 23  
    Problem z wyłączaniem rozwiązany, wgrałem softa z załącznika, dodana opcja radia które niestety nie działa, zawiesza się przy jakiejkolwiek próbie uruchomienia, podobnie z opcją Shuffle All - nie działa i muszę każdy plik uruchamiać osobno.

Teraz wersja softu to 2.22
    piorun_2006
    Level 10  
    Witam mój odtwarzacz się włącza pisze philips i się wyłącza,jak podłącze go pod komputer to go nie widzi a na wyświetlaczu pojawia się komputer łączący się z odtwarzaczem i pod spodem pisze --OK to disconnect ! i nawet jak odłączę go to wyświetlacz zostaje tak samo i nic nie działa,dopiero jak wyjmę baterie to gaśnie
    k0niu
    Level 23  
    Po pierwsze to sprawdź baterię:)

Po drugie to spokojnie możesz wgrać to dołączone przeze mnie oprogramowanie :)
    piorun_2006
    Level 10  
    Jak wgrać jak komputer nie widzi mi odtwarzacza
    k0niu
    Level 23  
    Zainstaluj ten program, następnie zrób to co jest tam napisane w zakładce napraw.
    piorun_2006
    Level 10  
    tu nie ma żadnej zakładki
    k0niu
    Level 23  
    Jest, poczytaj na oryginalnej stronie filipsa,
    kredens1
    Level 1  
    niedarady zainstalowac tego softa do tej mp3 koniu
    k0niu
    Level 23  
    Da się u mnie już na drugiej zainstalowałem...
    kołodziej25
    Level 11  
    Znalazłem odpowiedź na stronie 17 działa sam sprawdzałem z mp3.
    Bezik13
    Level 2  
    Wielki dzięki, mam Go Gear 2111 i właśnie w ten sposób został naprawiony, po 4 godzinach walki znalazłem ten post i................. działa ;)
    Olo999
    Level 21  
    U mnie wyskakuje ciągle komunikat:

Próbowałem aktualizować mp3 w USB znajdującym z przodu komputera (na przednim panelu) i z tyłu. System operacyjny Windows 7.

Spotkał się ktoś z takim problemem?
    k0niu
    Level 23  
    Tak, u mnie coś takiego często wyskakiwało, wgrałem oprogramowanie z innego odtwarzacza, w moim przypadku to załączone kilka postów wyżej.
    Olo999
    Level 21  
    k0niu wrote:
    Tak, u mnie coś takiego często wyskakiwało, wgrałem oprogramowanie z innego odtwarzacza, w moim przypadku to załączone kilka postów wyżej.

Czy to jest to samo co tutaj?:
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=PL&slg=POL&sct=FLASH_AUDIO_PLAYERS_SU&cat=MP3_MEDIA_PLAYERS_CA&session=20100304121426_89.79.116.56&grp=SOUND_AND_VISION_GR&ctn=SA2645/02&mid=Link_Software&hlt=Link_Software
    k0niu
    Level 23  
    Tak , to jest dokładnie to samo :)
    Olo999
    Level 21  
    No to właśnie z tym softem nie działa.
    k0niu
    Level 23  
    No to spróbuj z tym od 2640 a nie od 2645 :)
    k0niu
    Level 23  
    U mnie była taka sytuacja na początku, ale po wielu próbach w końcu się udało... Robiłem na XP i na Viście...
    Olo999
    Level 21  
    Pod Win XP udało się wgrać soft.
    k0niu
    Level 23  
    No to u mnie było tak, że za którymś razem udało się wgrać, ale po jakimś czasie znowu padł... Wgraj teraz ten co załączyłem, już dość długo bez problemu działa :)
    romun
    Level 11  
    Witam
    widzę, że mam ten sam problem z SA 2640
    robię tak jak tutaj Panowie piszecie, ale nic to nie pomaga, komputer dalej nie widzi mp3, pojawia się tylko napis ok to disconnect i to wszystko.

Mam wrażenie, że jest zwyczajnie zepsuty.

Postępuję (przynajmniej tak sądzę) zgodnie z instrukcją, wciskam ten przycisk podczas łączenia i nic. Zainstalowałem najnowszy soft, ale device manager nie wykrywa mi odtwarzacza

Sam już nie wiem

Będę wdzięczny za jakieś sugestie, może coś ciągle przeoczam.
    k0niu
    Level 23  
    Zrób dokładnie tak jak jest napisane w instrukcji programu - przy uruchomionej aplikacja włóż MP3 z wciśniętym klawiszem 'cofnij'
    romun
    Level 11  
    Dzięki, nie trzymałem od samego początku, to było przyczyną

Szkoda tylko, że nie obyło się bez formatu.

Ciekawe co było przyczyną
    k0niu
    Level 23  
    Czasem tak się zdarza, lubi soft paść, mi po którymś razie dopiero udało się nie zmieniać po tygodniu i jak na razie trzyma :)
    czeles
    Level 17  
    Naprawiłem dwa Philipsy SA2645 w sposób opisany przez Kołodzieja25. Jeden z nich zatrzymywał się po wyświetleniu napisu PHILIPS, drugi nie był widziany przez komputer, działał natomiast normalnie. Po naprawie Menadżerem obsługi urządzeń na wyświetlaczu mp3 pokazał się napis "System file error", a komputer wyświetlał, że aktualizacja firmware nie powiodła się. W "Moim komputerze" pojawił się dysk wymienny, lecz przy próbie otwarcia wyświetlał się komunikat o nieznanym formacie plików (RAW).Przyczyną takiego zachowania były błędy w rejestrze systemu Windows na skutek ręcznego usuwania wpisów o programie PHILIPS GoGear Recovery. Po naprawie rejestru Windows i ponownym wgraniu firmware, mp3 wróciły do życia.
    psiorslawek
    Level 2  
    Mam ten sam problem.Da się jakoś przywrócić zawartość? Bo mam tam na niej parę bardzo ważnych plików i dokumentów tekstowych no i oczywiście piosenki :( Sam odtwarzacz może sobie nie działać byle bym tylko tą zawartość odzyskał. Proszę o pomoc!