Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ferguson 5018 i moduł dostępu - pomóżcie!

Mareckimt 05 Jul 2004 16:44 16077 13
    Mareckimt
    Level 11  
    Zdecydowałem się kupić Fergusona 5018 i korzystać równocześnie z karty Cyfry+ opłacanej legalnie. Dekoder Cyfry oddaję dystrybutorowi.
    Tyle o sytuacji. Koszt Fergusona to ok. 500 PLN. Potrzebny jest jeszcze moduł do którego wtyknę sobie "szachownicę" Cyfry. I tu mój problem:
    Który kupić? Mam zamiar załadować odpowiedni soft do Fergusona by świecił jak słońce - to proste. Lecz czy kupując jakiś określony moduł zyskuję coś więcej i czy wybrany moduł przepuści aktualizację uprawnień Cyfry+? A może wybrać najtańszy dostępny na rynku np: ASTON 1.05 i nie zawracać sobie głowy innymi, bo soft zrobi resztę?
    Dziękuję za fachową odpowiedź i pozdrawiam.
    Marek
    konradbogdan
    Level 15  
    Witam.Zbyt dużo możliwości ten tuner nie posiada dlatego dokupiłbym na twoim miejscu jakiś nowoczesny moduł ażeby poszerzyć choryzonty Ferdka chociażby o współprace z różnymi kartkami nie tylko seca...
    Marek-B
    Level 24  
    Mareckimt wrote:
    Zdecydowałem się kupić Fergusona 5018 i korzystać równocześnie z karty Cyfry+ opłacanej legalnie. Dekoder Cyfry oddaję dystrybutorowi.
    Tyle o sytuacji. Koszt Fergusona to ok. 500 PLN. Potrzebny jest jeszcze moduł do którego wtyknę sobie "szachownicę" Cyfry. I tu mój problem:
    Który kupić? Mam zamiar załadować odpowiedni soft do Fergusona by świecił jak słońce - to proste. Lecz czy kupując jakiś określony moduł zyskuję coś więcej i czy wybrany moduł przepuści aktualizację uprawnień Cyfry+? A może wybrać najtańszy dostępny na rynku np: ASTON 1.05 i nie zawracać sobie głowy innymi, bo soft zrobi resztę?
    Dziękuję za fachową odpowiedź i pozdrawiam.
    Marek

W tej chwili nic więcej na żadnym module nie zobaczysz. Ferdek jest już dopełniony. :D
    Aston za niewielkie pieniądze i juz. Cyfra ci pójdzie , uprawnienia dochodzą OK.
    serwis_sat
    Level 20  
    Osobiście nie polecam 5018.
    Mareckimt
    Level 11  
    konradbogdan wrote:
    na twoim miejscu jakiś nowoczesny moduł ażeby poszerzyć choryzonty Ferdka....

Dziękuję za odpowiedź, lecz jak na laika przystało proszę jeszcze o dobrą sugestię. Jaki moduł? Bo jak widzę nie jest to sprawa bez znaczenia. Pozostałe są droższe, więc co jeszcze dzięki cenie można zyskać? No i koniecznie muszą przepuszczać uprawnienia Cyfry.
    Pozdrawiam
    serwis_sat wrote:
    Osobiście nie polecam 5018

Niewykluczone, że masz rację, w końcu jesteś fachowcem. Ale pozostając w tym zakresie cenowym (500PLN) masz jakąś alternatywę, czy trzeba myśleć o wyższych kosztach? Poza tym skoro negujesz ten odbiornik, podaj proszę choć parę powodów.
    Pozdrawiam i dziękuję
    erneest
    VIP Meritorious for electroda.pl
    @Mareckimt, zajrzyj na www.ferguson.prv.pl to portal tylko i wyłącznie o Ferdkach i ich możliwościach, jest tam też forum. Mam nadzieję że tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
    serwis_sat
    Level 20  
    Zastanów się czy nie lepiej dołożyć "grosza" i zakupić AF-8018 UCAS, lub D-BOX'a lub któregoś z DREAMBOX'ów.Zauwarz,ze na ten ostatni ma bardzo duze możliwości,w ostatnim czasie wychodzi duzo softu pod dreama a pózniej do modeli niższych.

Nie będę propagował piractwa,ale jak masz 500zł to dołóż ok. 200zł i będziesz miał...........................................,myślę,że wiesz o co mi chodzi.
    Mareckimt
    Level 11  
    serwis_sat wrote:
    Zastanów się...

erneest wrote:

Dzięki za podpowiedzi. Po burzy mózgu i po dokonaniu zakupów odezwę się. O ewentualnych sukcesach - jeśli takowe będą - powiem po wakacjach.
    Pozdrawiam
    maniolx
    Level 14  
    Nie daj się zwariować tym wszystkim odpowiedziom .Ferguson 5015 to teraz naprawdę bardzo dobry wybór .Bardzo łatwa obsługa , proste wgrywanie softów , list kanałów itp.Nowe softy na fergusona wychodzą przynajmniej raz w miesiącu , a czasami częściej .Odkodowuje programowo praktycznie wszystko co obecnie da się rozkodować razem ze słoneczkiem , conaxem na torze i sky italia na czele i oczywiście wiele innych.Jeżeli chcesz miećdodatkowo cyfrę to radzę dokupić moduł ASTON , który przepuszcza uprawnienia , natomiast jeżeli myślisz przyszłościowo to jakiś moduł uniwersalny , przy którym jest jednak problem przy przepuszczaniu uprawnień .fergusona 8018 nie za bardzo opłaca się kupować , bo praktycznie niewiele zyskujesz .jedynie nagrywanie przez usb i chyba kanał fre x .Naprawdę bardzo polecam 5018 .Sam go mam od ponad roku i śmiga aż miło , więc po co kupować drogiego dremboxa , chyba , że masz za dużo kasy .A , że warto to zapraszam do poczytania najbardziej rozbudowanego forum o fergusonach w polsce http://dvb-board-pl.com/
    Marek-B
    Level 24  
    UCAS w fergusonie 8018 nie przepuszcza uprawnień. Musiałbyś raz w miesiącu wrzućić kartę do tunerka cyfry u sąsiada. :D
    serwis_sat
    Level 20  
    Tak to prawda,że 8018 nie przepuszcza uprawnień,ale to ma swoje plusy i minusy.
    samja
    Level 19  
    Witam.
    Osobiście mając wykupiony abonament kupiłbym Astona (w razie czego można zawsze ten moduł odsprzedać bez większych problemów). Resztę zrobi odpowiedni soft. A jeśli ktoś chce koniecznie mieć oprócz tego moduł uniwersalny i do tego wbudowany w tunerze, to niekoniecznie musi kupować bardzo drogiego 8018. Zajrzyj na www.telstar.com.pl ("świerze" modele).
    Pozdrawiam.
    qulfon
    Level 11  
    Polecam 8018 UCI z USB. Tuner wielce przyszłościowy. Sam go posiadam, a raz w miesiącu można do sąsiada śmignąć na te parę minut.
    Manix
    Level 24  
    Jeżeli jesteś jeszcze zainteresowany modułem to mam do sprzedania Astona 1.05 stan idealny(a co sie miało zużyć?), plomba firmy Hollex. Przepuszcza uprawnienia, cena only....290 PLN.