Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

zmywarka Electrolux ESF6130, nie wypompowuje gorącej wody

DZWILU88 07 Gru 2009 12:54 2790 5
  • #1 07 Gru 2009 12:54
    DZWILU88
    Poziom 13  

    Witam.
    Mam zmywarkę Elektrolux'a dokładnie nie patrzyłem modelu, ale problem jest następujący. Po uruchomieniu zmywarka wypompowuje wodę zimną, jeśli taka jest akurat w zmywarce. Następnie trwa cykl mycia lub namaczania uwalniana jest tabletka i trwa cykl mycia. Następnie ma być wypompowana brudna ciepła woda i w tym momencie zaczynają migać Ledy te, które akurat są używane i zmywarka przestaje pracować. Co może być przyczyną? Dodam, że sprawdzałem pompę i działa (w końcu zimną wodę wybiera :) ) sprawdzałem drożność odpływu i jest Oki i teraz podejrzewam sterownik

    :arrow: Model to Elektrolux ESF 6130

    0 5
  • #2 07 Gru 2009 20:24
    soltu
    Poziom 11  

    Witam
    Częsty przypadek pompy spustowej zimną wypuszcza na ciepłej się zacina.
    Rozprężność wyrobionych materiałów plastikowych.
    Za mało wiadomości, ale postawiłbym na silnik pompy spustowej.

    0
  • #3 08 Gru 2009 00:11
    wersion
    Poziom 14  

    Czy programator wyświetla jakiś błąd LED?

    0
  • #4 08 Gru 2009 15:18
    DZWILU88
    Poziom 13  

    Podczas normalnej pracy świeci się led od zasilania i od wybranego programu, a podczas zatrzymania zmywarki obydwa te ledy razem migają :(.

    1
  • #5 05 Paź 2017 09:04
    Piter19740405
    Poziom 4  

    Możesz kolego napisać czy była to pompa spustowa?

    0
  • #6 05 Paź 2017 13:06
    DZWILU88
    Poziom 13  

    Nie pamiętam dokładnie co to było, ale po przejrzeniu całej instalacji i wyczyszczeniu styków oraz wtyczek zaczeło działać...

    0