Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gdzie znajde czujnik podcisnienia turbiny ford transit TDDI

pszczolek 07 Dec 2009 22:18 10412 7
    pszczolek
    Level 15  
    Witam
    Bylem na diagnozie ze swoim samochodem i wykazało ze jest uszkodzony czujnik cisnienia turbiny.Niestety nie moge go nigdzie znalesc
    Gdzie on jest zamontowany w silniku 2.0TDDI 80KM TRANSIT 2003 rok?:cry:
    User removed account
    User removed account  
    pszczolek
    Level 15  
    Doładowanie własnie jest, tylko sadze ze go przeładowuje i chodzi w trybie awaryjnym bo mruga kontrolka od swiec zarowych..
    bazaauto
    Level 13  
    http://detali.ru/ tam zalazłem czujnik tem. powietrza doładowania w M-5,a na forum kicha powodzenia jak sam nie ruszysz makówą to nie znajdziesz.
    atol_2008
    Level 12  
    a czy na pewno jest tam czujnik? Przypadkiem nie ma tam zaworu westgate? Wydaje mi się ,że jest ten zawór a steruje nim układ ciśnieniowy gdzie w przypadku przeładowania silnika, podciśnienie powoduje wciągnięcie dźwigni i otwarcie zaworu upustowego. Zawór ten znajduje się w kolektorze wydechowym i często się zapieka na ośce.Myślę,że to jest ta przyczyna. można to sprawdzić , podłączając pod kompa i odczytać wartości ciśnienia doładowania.
    Krzysiek534
    Level 16  
    atol_2008 zastanów się co piszesz. Najpierw diagnostyka.
    atol_2008
    Level 12  
    No trochę się zapędziłem,nie doczytałem ,że mu kontrolka mruga, mój błąd oczywiście ,że najpierw diagnostyka.
    Damiano2000
    Level 1  
    Czujnik znajduje sie przy intercoolerze. Czasami wystarczy przeczyscic i docisnac wtyczke...w moim transicie pomoglo.