Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z pilotem od alarmu, Exus E20, TA18H-A0, VW Polo 9N

akrosom 08 Gru 2009 14:16 3300 2
  • #1 08 Gru 2009 14:16
    akrosom
    Poziom 10  

    Witam
    Od jakiegoś czasu mam problem z pilotem od alarmu. Pilot czasami nie działa, muszę kilka razy nacisnąć przycisk aby zaskoczył. Baterie wymieniłem, nie pomogło. Po jego rozkręceniu wszystko wydaję się być w porządku, tylko cała płytka jest jakby trochę tłusta. Posiadam wannę ultradźwiękową i w związku z tym mam pytanie, czy kąpiel w takiej wanience może zaszkodzić? Posiadam oczywiście pilot zapasowy ale wolałbym żeby oba były w pełni sprawne. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

    Podobnego tematu na forum nie znalazłem, korzystałem z wyszukiwarki na stronie a także z google.pl z dopiskiem site:elektroda.pl

    0 2
  • #2 08 Gru 2009 17:14
    sadek1979
    Spec od samochodów

    Montuję exusa v10 z tymi pilotami i czasem po jakimś czasie nie wiem dlaczego potrafią gubić kod Na początek spróbuj go ponownie przyuczyć
    proszę instrukcja kodowania'' Przekręć stacyjkę w pozycje włącz, wciśnij przycisk serwisowy 8 razy w
    ciągu 8 sekund. Syrenka zawyje 2 razy dając dostęp do funkcji. Wciśnij
    którykolwiek przycisk na pilocie w ciągu 8 sekund. Gdy kod zostanie
    wczytany, syrenka natychmiast to potwierdzi. Przykładowo: przy
    wczytywaniu pierwszego pilota, syrenka zawyje 1 raz. Przy drugim
    pilocie 2 razy.
    Jeśli w podanym wy7ej czasie 8 sekund 7aden przycisk nie zostanie
    wciśnięty lub wyłączymy stacyjkę, system natychmiast wyjdzie z funkcji
    programowania pilotów.
    b. Jeśli jeden z pilotów jest programowany, drugi pilot równie7 powinien
    być przeprogramowany. Do jednej centrali mo7na wprogramować do 3
    lub 6 pilotów (patrz Wybór Funkcji 15). Na pewno nie zaszkodzi spróbować

    0
  • #3 08 Gru 2009 20:12
    milejow
    Poziom 42  

    akrosom napisał:
    Witam
    Od jakiegoś czasu mam problem z pilotem od alarmu. Pilot czasami nie działa, muszę kilka razy nacisnąć przycisk aby zaskoczył. Baterie wymieniłem, nie pomogło. Po jego rozkręceniu wszystko wydaję się być w porządku, tylko cała płytka jest jakby trochę tłusta. Posiadam wannę ultradźwiękową i w związku z tym mam pytanie, czy kąpiel w takiej wanience może zaszkodzić? Posiadam oczywiście pilot zapasowy ale wolałbym żeby oba były w pełni sprawne. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

    Podobnego tematu na forum nie znalazłem, korzystałem z wyszukiwarki na stronie a także z google.pl z dopiskiem site:elektroda.pl

    Zadna kąpiel, do wymiany switche pilota

    0