logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak oglądać POLSAT za granicą? Dekoder w Włoszech, brak polskich programów

kofiniusz 06 Lip 2004 17:22 5222 10
REKLAMA
  • #1 729130
    kofiniusz
    Poziom 11  
    MAm pytanie odnosnie dekodera np polsatu, moja siostra jest za granica i wlasnie ostatnio cos sie zablokowalo i nie ma polskich programow a ma jakis tam dekoder (we włoszech) i obiło mi sie cos o uszy ze ktos jest we włoszech i ma nasz dekoder polski i ktos oplaca mu raczunki w polsce a on oglada sobie tam polskie programy, czy to mozliwe, jak mam pomoc mojej siostrze zwazajac na to ze wykupienie tam jakiejs karty czy jakos tak (nie znam sie na tym) kosztuje bagatela koło 200Euro, jesli ktos wskaze mi chcociarz poszlake gdzie moge szukac pomocy, albo moze samego dekodera, to bede wdzieczny, pozdro
  • REKLAMA
  • #2 729226
    darekwincel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam-mieszkam w niemczek i tez mam problem z polska telewizja.oficjalnie niemozna kupic tunera z karta jezeli nie masz polskiego meldunku-mozesz kupic siostrze tuner z karta w polsce na siebie.przeslac jej komplet a samemu oplacac abonament.ewentualnie skontaktuj sie na mojego emila albo gg--pozdrawiam darek nürnberg
  • REKLAMA
  • #3 729372
    kofiniusz
    Poziom 11  
    OK, tylko nie mam tego twojego GG:) Ogolnie to juz dzieki wogole za odpowiedz ale myśle że mogłbys mi pomoc :D Napsz e -mail z numerem GG na moj e-mail kofi34(_at_)wp.pl ALbo napisz po prostu na GG 1732366 Dzieki
  • #4 729508
    Adam72
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Co się zablokowało ? Jakie programy są jakich, nie ma ?
    Jaki jest komunikat na ekranie ? I jaki to jest dekoder ?
  • #5 729547
    kofiniusz
    Poziom 11  
    Nie mam pojecia, siostra zadzwonila i mi o tym powiedziala. Ja sam tego nie mialem okazji zobaczyc, ale cos z Kodowaniem..:)
  • #6 729995
    Adam72
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Jak może to niech jeszcze raz zadzwoni i opisze dokładnie co się stało.
    Dekoder polsatu może być zblokowany przez:
    CAM LOCK - zablokowany przez polsat gdy się nie płaci abonamentu.
    Może się zablokować od tak sobie /stop klatka i koniec, nic nie działa/
    - wyciągnąć wtyk zasil. odczekać i włączyć ponownie. /w THOMSONIE nacisnąć RESET/.
    Może być PROBLEM Z ODBIOREM SYGNAŁU... sprawdzić połączenie anteny, ustawienia itd. Ostatnio też zaczęły padać same karty /FTA działa, kodowane głupieją/. Jutro będę po 21 na elektrodzie, służę pomocą.
    Pozdrawiam. /I dokładnie jaki to jest dekoder /SAGEM, SAMSUNG, THOMSON czy ECHOSTAR/
  • REKLAMA
  • #7 730856
    kofiniusz
    Poziom 11  
    Mozliwe że to ja namiesząłem :) Ale chodzi o to ze to nie jest polski dekoder, to jest jakis zagraniczny, a dokładniej Włoski i do tej pory odbieralo na nim Polsat i TVN a terz cos zostało zablokowane, czy zakodowane. Coś słyszałem że wystarczy kupic jakąś karte do dekodera w polsce żeby działało ale kompletnie się na tym nie znam i nawet nie mam pojęcia gdzie mam z tym iść, Dzieki za Odpowiedzi i Pozdro All :D
  • #8 731122
    erneest
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 26
    TVN i TVN7 nadają niekodowane na częstotliwości 12322MHz, polaryzacja H, sr 27500, fec 3/4 . Polsat jest nadawany free na 11.413 MHz, polaryzacja H, s/r 6200, fec 7/8. Oba oczywiście nadawane są z HotBirda.
  • REKLAMA
  • #9 731312
    kofiniusz
    Poziom 11  
    Sorry, ale nie mam pojęcia o co chodzi :( Nie jestem obeznany wogole w tych sprawach, i nie wiem nawet jaki to dekoder, wiem tylko że chyba potrzebna jest jakas karta, ile moze ona kosztowac i gdzie moge cos takiego dostac? Pozdro
  • #10 731828
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    post skasowalem
  • #11 21489601
    patologiapatologia
    Poziom 1  
    Musi podłączyć antenę satelitarną i złapać sygnał na dekoderze, a programy wejdą same

Moderowany przez Felini:

3.1.19. Publikowanie wpisów w dyskusjach archiwalnych. Przez dyskusje archiwalne rozumie się dyskusje oznaczone odpowiednio przez Usługodawcę jako: Temat archiwalny lub Wątek archiwalny.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odbioru polskich programów telewizyjnych, głównie Polsatu i TVN, na zagranicznym dekoderze satelitarnym we Włoszech. Użytkownik zgłasza, że polskie kanały zostały zablokowane lub zakodowane, co może wynikać z braku opłaconego abonamentu lub problemów z kartą dostępu. Oficjalnie zakup dekodera z kartą dostępu do polskiej telewizji wymaga polskiego meldunku, jednak możliwe jest kupienie tunera i karty w Polsce, przesłanie ich za granicę oraz opłacanie abonamentu z Polski. Polskie kanały nadawane są z satelity Hot Bird na określonych częstotliwościach i polaryzacjach (Polsat na 11.413 MHz, TVN na 12.322 MHz). Problemy z odbiorem mogą wynikać także z błędów w konfiguracji anteny satelitarnej lub uszkodzenia karty. Zalecane jest sprawdzenie połączeń antenowych, reset dekodera (np. przy modelu Thomson), a także upewnienie się, że karta dostępu jest aktywna i opłacona. W przypadku zagranicznych dekoderów konieczne jest posiadanie odpowiedniej karty z Polski, której koszt może wynosić około 200 euro.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA