Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Router Belkin N1 Vision - samoczynne restarty

10 Gru 2009 19:55 4874 16
  • Poziom 9  
    Witam. Mam problem z routerem z tym routerem. Otoz po zaniku napiecia przestal sie prawidlowo uruchamiac. Restartuje sie gdzies tak po 10% inicjalizacji i tak w kolko. Udalo mi się przywrócić do ustawień fabrycznych (reset trzymany przez chyba minute). Wszystko bylo w porzadku do momentu zmiany ustawień wymagających restartu (zmiana ip). Po restarcie problem sie pojawil ponownie. Udalo mi sie zmienic firmware z 1.16 na 1.15, ale to nic nie dalo. Jak nie zmieniam ustawien to chodzi bezproblemowo, ale siec wymaga zmiany ip. Sam juz nie wiem co moze byc przyczyna, bo sie nie uszkodzil podczas flashowania tylko zaniku napięcia. Nigdy wczesniej to sie nie zdarzalo. Macie jakies pomysły jak przywocic go do stanu uzywalnosci lub jakie sa namiary na Belkin Polska, bo na stronie ich brakuje. Wolalbym oddac do serwisu w POlsce chociaz sprzet sprowadzony z Anglii i tu kupiony na Allegro. Chodzil ponad pol roku bez problemu. Dodam jeszcze, ze jak za szybko wcisne reset to mam tryb download mode.
  • Poziom 15  
    Jakiego masz dostawce internetu? Jesli kablowka to wystarczy podac mu sam MAC adres a reszte sam sobie dopasuje. Sprobuj tak zrobic to moze bedzie dzialac stabilniej.
  • Poziom 9  
    Tylko, ze on nie startuje. Czasami uda mi sie cudem zrestartowac.
    Moze ktos wie gdzie to jest serwisowane.
  • Poziom 10  
    Mam ten sam problem. Udało Ci się go może rozwiązać?
  • Poziom 9  
    No właśnie nie. Stoi wyłączony i zbiera kurz. Swego czasu pisałem z serwisem Belkina w UK, ale ciężko było się dogadać. Mi padł po zaniku napięcia. Czytałem na fortach zachodnich, ze czasami się to zdarza i chyba wymieniają Belina. Tylko ja zbytnio dowodu zakupu nie mam i sam nie wiem co robić. Może zadziałamy wspólnymi siłami. Zmieniałem wersje Flasha, bo udało mi się go wystartować (działa jak nie restartuje i nie zmieniam ustawień by był restart).
  • Poziom 10  
    To nie dobrze. Ale takie ostrożne eksploatowanie to nie rozwiaznie. Nie wiem jeszcze co robić, nie chce mi się troszkę bawić w wymianę emaili z serwisem. Poza tym sam też chyba nie mam dowody zakupu. Pewnie kupię nowy :(
  • Poziom 9  
    Ktoś miał taki problem i go rozwiązał lub ma propozycje jak go rozwiązać?
  • Poziom 22  
    mi stalo sie to samo

    Wygląda na to że w Belkinie pada flashrom odpowiedzialny za ustawienia użytkownika (powstają błędy)
    Trzeba by zrobic mocny hardreset całego hardwaru- pytanie - jak ?
  • Poziom 9  
    Miałem to samo. Wysłałem do serwisu. Po 2 miesiącach oddali nowy router. Długo to trwało
  • Poziom 1  
    Witam
    Mam problem z routerem belkin n1.
    Problem polega na tym że po kilku godzinach działania rozłącza wi-fi .
    Może ktoś miał podobny problem i go jakoś rozwiązał?
    Z góry dziękuje za pomoc .
  • Poziom 12  
    Ja miałem sytuacje że router co któryś raz się uruchamiał lub dochodził do jakiś 70-80% paska postępu bootowania i koniec. Czasem gubił wifi, ogólnie działał niestabilnie. Byłem przekonany że to soft. Otworzyłem obudowę w poszukiwaniu jtag. Trafiłem na małego elektrolita (nie pamiętam już jaką miał pojemność), który był pęknięty. Po wymianie router śmiga jak złoto żadnych problemów nie zauważyłem.
  • Poziom 10  
    Mam to samo, ale faktycznie są uszkodzone w moim przypadku 4 elektrolity 470u 6,3V jutro wymienię i zobaczymy
  • Poziom 12  
    Witam i jak pomogły tomasz35 wymiany tych elektrolitów ? bo nie napisałeś

    mam podobny problem wyciągnięty z szafy po kilku latach dochodzi do ok 10 % i restart ale tak po godzinie się uruchomi. Ale jaki kol-wiek restart powoduje to samo router uruchamia sie godzinę i jest uruchomiony w trybie fabrycznym. Elektrolity z wyglądu są ok czy mimo tego mogą być uszkodzone ? czy to coś z pamięcią czy próbować wgrać nowy soft czy to ryzykowne w tym stanie ?
  • Poziom 2  
    Witam,
    do mariusz8422 czy coś robiłeś z tym Belkinem, mam identyczny problem, więc mnie ciekawi czy sobie z nim w jakiś sposób poradziłeś?
  • Poziom 12  
    Nie jeszcze nie zmieniałem tych elektrolitów Ale wyglądają idealnie Jak znajdę chwilę czasu to wymienię i zobaczę i napiszę ale nie wiem jeszcze kiedy to zrobię proszę ciebie jak ty wymienisz i zadziała to daj znać .
  • Poziom 2  
    Mój zachowywał się podobnie, wcisnąłem reset i tak trzymając włączyłem zasilanie, z wciśniętym resetem jeszcze przez kilkadziesiąt sekund, po tym zabiegu router pracuje, jednak raz na dwa, trzy dni się zawiesza.
    A możesz podpowiedzieć, jak go rozebrać żeby sprawdzić elektrolity?
  • Poziom 2  
    Po rozkręceniu w moim Belkinie 3-elektrolity były spuchnięte, po wymianie śmiga aż miło. Największy problem był z rozebraniem sprzętu :)