Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Creative T6100 - jak otworzyć suba?

bald 11 Dec 2009 12:28 3935 7
    bald
    Level 11  
    Witam, pytanie jak w temacie.

Poodkręcałem wszystkie śrubki, panel częściowo wyszedł i utknął. Pewnie coś tam trzyma a nie chciał bym nic urwać. Widzę, że parę osób już w tym grzebało wiec może ktoś podpowie.

Pozdrawiam :)
    Waluś90
    Conditionally unlocked
    Musisz delikatnie obrócić na skos tą płytkę, którą odkręciłeś.
    Ja tak zrobiłem i mi wyszło.
    bald
    Level 11  
    Próbowałem już na wszelkie skosy :(

Trzyma jakby coś elastycznego, jakiś kabel czy coś.

Chyba, że jest jeszcze jakaś ukryta śrubka.

A głośnik ktoś próbował wymontować ?
    Waluś90
    Conditionally unlocked
    Masz jakąś małą latareczkę jak np.z zapalniczek?
    Może kable,które u mnie były dłuższe u ciebie są nieco krótsze?

Głośnik chcesz wymieniać?
    Mam ten sam model i też chce wymienić sobie głośnik.

Prawdopodobnie trzeba zdjąć maskownice i tam powinny być śruby trzymające .głośnik, ale nie wiem jak zdjąć tą maskownice.
    bald
    Level 11  
    Głośnik tylko chciałem wyjąć bo może wtedy zobaczył bym co trzyma. A w ogóle to chce odłączyć ten głośnik a podłączyć troszkę większy gabarytowo sub PHILIPSA który został mi po kinie domowym Lx 1000 ew włączyć je w szereg i zobaczyć co będzie.

Niestety przerost mocy w tym zestawie nad mocą głośnika suba wydaje mi się zbyt duży. W ogóle cały sub jest kiepski.

A o jakim kablu mówiłeś ? Ja tam nic nie widzę, a nie sądzę żeby ten łączący z głośnikiem sub był taki krótki. Chyba, że się gdzieś zahaczył :/
    Waluś90
    Conditionally unlocked
    Kolego udało mi się wyjąć głośnik.
    Wystarczy, że podwadzisz maskownice czymś płaskim, są tam 4 plastikowe kołki.
    Zdejmiesz maskownice i wykręcisz głośnik,już nie będzie problemu z wyjęciem wzmacniacza.

Uwaga, żeby wyjąć całkowicie wzmacnacz trzeba odlutować głośnik
    (Cambridge SoundWorks 4ohm) od wzmacniacza.
    bald
    Level 11  
    ano właśnie, będę zaraz próbował, co by tylko nie zniszczyć bo mają dopiero 2 tydzień ;P

Dodano po 1 [godziny] 10 [minuty]:

Zwycięstwo i porażka w jednym.

Otworzyłem dziada ale jak zobaczyłem ten głośnik to stwierdziłem, że może lepiej było żyć w niewiedzy na co poszło 230 zł. Niezła chińszczyzna :/
    Waluś90
    Conditionally unlocked
    Właśnie ja mam je już ponad rok i też zawiedziony jestem jaki mały głośniczek, a jaka wielka maskownica.

Nic tylko budować nowy subwoofer i wsadzić tam nowy głośnik, ewentualnie wzmacniacz może zostać.:-)

Dodano po 5 [minuty]:

Mój kumpel zbudował nowego subwoofer'a na wzmacniaczu od Creative T3100 i gra o niebo lepiej.

Ja już szukam głośnika 16 cm albo 20 cm do suba.:-)