Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lark 35,7 dziwny biały ekran.

reczi 11 Dec 2009 13:50 11138 12
    reczi
    Level 10  
    Witam. Mam problem. Jutro jade do Wiednia i jak na złość zepsuł mi sie GPS. Po właczeniu pojawia sie biały ekran z 4 strzałkami i koniec , nic dalej sie nie zmienia.

Strzałki te wyglądają mniej wiecej tak :

>>>>

KToś wie jak to zmienic?? PC go nie widzi. Stało sie to bardzo nagle. Włożyłem karte z AutoMapą i dupa zbita. OD tej chwili nie chce sie włączyć.

EDIT: teraz własnie zauważyłem ,że PC go widzi ale jako Generic USB Serial. Natomiast Windows Mobile już nie.

Popraw błędy.
    marek216
    marek-c
    Level 19  
    Wejdż na nandflash (powinieneś dać radę przez ActiveSync) wykasuj pliki z $ND$ (czy jakoś tak) - am wpisała dane konfiguracyjne.. reset i wejdzie do menu głównego

A następnie usuń illegal stuff....
    reczi
    Level 10  
    Najgorsze jest to że na windows 7 nie ma Active Sync a Winda Mobile go nie widzi :(
    Ale dzięki za porade. Spróbuje jeszcze u dziewczyny na jek kompie.
    @GUTEK@
    Level 30  
    Czy wtedy kiedy komputer widzi larka jako "Generic USB Serial" w Mój Komputer widoczne są jakieś dodatkowe dyski?
    Jeśli nie czy w menedżerze urządzeń poprawnie się instaluje tzn. nie ma żadnych wykrzykników, krzyżyków?
    reczi
    Level 10  
    Byłem na kompie z XP. Próbowałem i nic:( nie chce sie połaczyć.

Co najciekawsze komputer widzi urządzenie przenośnie ale nie widzi zawartości.

Jest jesze może jakiś inny program do łączenia z Larkiem ?? Albo jakiś hardkorowy program który wymusi takie połączenie ??

Jakie pozostają mi jeszcze inne opcje?? GPSa kupiłem na allegro i nie mam już gwarancji. Zaznaczam ze wcześniej działał idealnie.
    @GUTEK@
    Level 30  
    koala106 wrote:
    Musisz mieć komputer z XP, podłączasz wtedy przez ActiveSync
    A co za różnica czy użyje XP z ActiveSync czy Win7 z Centrum obsługi urządzeń mobilnych? Obydwa programy działają w identyczny sposób, jedyne co to trzeba mieć działającą wersje pod Win7, oto link:
    http://www.microsoft.com/windowsmobile/pl-pl/downloads/microsoft/device-center-download.mspx

EDIT:
    @reczi, co to znaczy że nie widzi zawartości, czy nie pokazuje nic w oknie mojego komputera czy pokazuje ale nie da się wejść lub jest puste?
    Spróbuj też tą wersje Centrum Urządzeń Mobilnych do której linka podałem.
    Jeśli nic nie pomoże ostatnia szansa to taka sztuczka: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3667 (Lark 35.0 i 35.7 to ta sama elektronika we wnątrz).
    reczi
    Level 10  
    Pokazuje ikone Urządzenie przenośne , natomiast po wejściu do folderu zastaje puste okno. Nie ma kompletnie nic. Tak jak by nie było starowników albo nie mógł odczytać zawartości.

Za chwile spróbuje połaczyć sie przez tą wersję którą podałeś:) może coś sie uda.
    koala106
    Level 39  
    @GUTEK@ wrote:
    A co za różnica czy użyje XP z ActiveSync czy Win7 z Centrum obsługi urządzeń mobilnych? Obydwa programy działają w identyczny sposób, jedyne co to trzeba mieć działającą wersje pod Win7, oto link:
    http://www.microsoft.com/windowsmobile/pl-pl/downloads/microsoft/device-center-download.mspx
    niestety pod windows 7 mimo zainstalowanego windows mobile device center nie działa większość urządzeń Windows CE - zwłaszcza z CE 4.2
    Jarek78
    Level 15  
    Witam!
    Mam podobny przypadek po włączeniu LARK 35.0 (chyba) białe tło i później pionowe cienkie paski i zwiecha , jak podłączam pod kopma XP z ActiveSync to pokazuje wykryto nieznane urządzenie otwiera się kreator i zapodaje mu stery do larka 35.0 od Activesync Driver for wince and pc communicate za strony producenta i one mu nie pasują.
    w menedzer urządzeń mam :
    SECS3C2410X TEST B/D ,

,jak można się połączyć z nim ???

z góry dziękuję za pomoc.

Z tym SECS3C2410X TEST B/D już sobie poradziłem zassałem stery SECdriver i już w menedzer jest Ok ,ale nadal w Przenośnym urządzeniu jak wchodzę to nic niema puste okno po otworzeniu.
    skorik
    Level 12  
    Jak urządzenie jest zawieszone, to pozostaje hard reset. Najprawdopodobniej działać będzie w twoim przypadku zwarcie 9 nóżki nand flasha do masy.
    Jarek78
    Level 15  
    Próbowałem 9 nóżkę i nic nadal to samo.
    marek216

Level 43  
    Głupota znalazła swój dom - tylko dlaczego na forum ?
    Temat zamykam a speców do 9 nóżki odsyłam do podstaw elektroniki.