Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

landi renzo omegaz czujnik temperatury? vectra b 2.5 V6

Bilu5 11 Gru 2009 22:26 2493 2
  • #1 11 Gru 2009 22:26
    Bilu5
    Poziom 9  

    Witam to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
    W zeszłym roku w zimie przełączenie na gaz następowało po przejechaniu około 1 do 2km teraz muszę przejechać jakieś 5km a jeszcze nie ma minusowych temperatur. OP-COMEM sprawdzałem temperaturę silnika w momencie przełączenia i przełączył się na gaz po przekroczeniu 60stopni wskazanych przez program. U gazowników byłem i jest ustawiona temperatura przełączenia na 40 i niżej nie da się. Czujnik zamontowany w reduktorze w momencie przełączenia na gaz pokazał minimalnie mniej niż 2k ohm. i teraz pytanie: w czym leży wina? w czujniku temp. od gazu? jak sprawdzić czy to napewno jego wina? jeśli to nie czujnik to co może być winą tak późno przełączającej się instalacji gazowej?
    Dzięki z góry i pozdrawiam

    0 2
  • #2 11 Gru 2009 23:54
    kapral3
    Poziom 10  

    Witam. Na początek radziłbym sprawdzić czy reduktor ma taką samą temperaturę jak silnik podłączając termometr do niego. Problemem może być niedogrzanie reduktora.

    0
  • #3 12 Gru 2009 16:04
    Bilu5
    Poziom 9  

    A w jaki sposób może go teraz nie dogrzewać skoro wcześniej normalnie go dogrzewało? płyn jest w stanie i parownik jest dobrze zamontowany..

    0