Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes 190 2,5D potrzebny schemat

kortyleski 12 Dec 2009 12:03 3431 6
    kortyleski
    Level 43  
    Witam

Niestety po poszukiwaniach efektów brak.
    Potrzebuję schematu instalacji tego silnika, w szczególności sterownika swiec żarowych.
    W aucie został zmieniony silnik z benzyny na diesla i na mnie spadło spowodowanie by elektryka ruszyła. W miarę możliwości poproszę więc o schematy i ewentualne uwagi gdzie moga się pojawić problemy.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Troszkę więcej daj danych, rok auta. Ogólnie na świeczkach masz dwie kości, duża to swiece, zasilanie na kabeloczko, mała kostka to rozrusznik, kontrolka, zasilanie po kluczyku i masa. Piny jak chcesz to jutro się postaram.
    Jak będą problemy to dzwoń, pomogę.

Dodano po 36 [sekundy]:

Zabawa będzie z gaszeniem, trzeba stacyjkę zmienić.
    kortyleski
    Level 43  
    Dam zawór elektryczny. Z tym poradzę. Rok koło 95-96. Dobrze by było mieć jednak rozrysowaną wiązkę silnika. Nie mam nawet kostek bo silnik przyjechał z pociętą instalacją.
    Pawel wawa
    190 była robiona do roku 1993.

Dodano po 28 [sekundy]:

Może Ty robisz C klasse?
    kortyleski
    Level 43  
    Cholera wie. Pochodzenia silnika nie znam. Jak napisałem, auto trafiło do mnie z wstawionym dieslem, nikt nie wie nic na temat pochodzenia onego silnika. Podobno 2,5D, rok, numer i tego typu informacje nieznane.
    Tyle wiem że to klasyczny diesel z rzędową pompą sterowaną podciśnieniem.
    Pawel wawa
    Mówiłem o budzie, nie o silniku, buda była do 1993 robiona a w silniku to co tam jest elektryki, co kot napłakał, czujnik ciśnienia oleju, czujnik poziomu oleju, czujnik temperatury, rozrusznik i alternator, jest jeszcze w nowszych czujnik przy skrzyni, do obrotka (przynajmniej w 200 tak było).
    kortyleski
    Level 43  
    No tak, tylko kabliszcza na budzie mam z benzyny z komputerem a tam czujników kilka było. teraz muszę mojego ropniaka wpiąc tak by to grało.