Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault laguna 1.8i 1995r. rozgrzany nie chce odpalić

cristoval 12 Dec 2009 20:37 2320 2
    cristoval
    Level 2  
    Mam problem z renault laguna 1.8 1995r. Kiedy jest rozgrzany silnik zdarza się często, że nie chce odpalić, po mniej więcej godzinie jak wystygnie zapala bez problemu. taki problem zdarza się niestety coraz częściej.

Dodano po 1 [minuty]:

cristoval wrote:
    Mam problem z renault laguna 1.8 1995r. Kiedy jest rozgrzany silnik zdarza się często, że nie chce odpalić, po mniej więcej godzinie jak wystygnie zapala bez problemu. taki problem zdarza się niestety coraz częściej.
    pawel16150
    Level 30  
    A rozrusznk kręci jak jest ciepły?Więcej opisu podaj.
    cristoval
    Level 2  
    Tak, rozrusznik kręci, to mi wyglada jakby na brak przejścia jakiegoś sygnału (prądu), impulsu. Po prostu zimny jak odpali to jedzie, ale jak się wygasi silnik to niekiedy nie da się go ponownie uruchomić do czasu kiedy znowu posti. Po dajmy na to godzinie potrafi zapalić jakby nic się nie stało. Szwagier miał identyczną sytuację w golfie. elektryk twierdził wtedy, ze jest 5 elementóe w samochodzie odpowiedzialnych za taką usterkę. chciał samochód na warsztat kiedy nie chciał paliić, problem w tym, ze jak ostygł to juz odpalał. potem inny mechanik przy czymś tam przelutował od nowa jakieś styki od tego czasu mu się uspokoiło. ale golf to golf, a laguna to laguna.