następne bzdury sprzed kilku lat - jak można dziś coś takiego pisać. Przecież to nie jest nawet śmieszne . Znów TVGuru coś sobie nabija.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therethomas707 wrote:... Co do kanałów HD to LCD wyświetla ładniej kanały wysokiej rozdzielczości ale tylko te w 1080i przy czym nadal brakuje w nich czerni. Plazma radzi sobie tak samo przy kanałach HD z 720p jak LCD czyli dobrze jednak ma o wiele ładniejsze kolory...
hojlo1 wrote:...Eurosport na "n" nadaje czasami w "Native HD" a to nie to samo, co "full Hd".
hojlo1 wrote:cvirek - spokojnie łącz po "HD" (tak, jak opisałem, bo Faktycznie ten model VGA nie posiada = tak z opisu wynika...).
W połączeniach HD nie ma problemu "PAL" (to tak w wielkim skrócie)
Po prostu z TV robisz monitor a jak na monitorze był piękny obraz to i na TV będzie.
Po HDMI nawet zapuścisz (jak sprzęt wysyłający zezwala) nawet 1080p i to niezależnie czy masz nawet TV tylko 1024.... .
Wielokrotnie tak podłączam.
Już praktycznie po S-Video itp. żadnego komputera nie konfigurowałem, bo to absurd, co opisałem wcześniej.
Płaski TV traktuj jako monitor i masz problem z głowy (tylko kwestia "kabelka" a nie PAL/NTSC itp.)
Ps - FULL HD to 1080p
Pozdrawiam.
cvirek wrote:ten moj panasonik albo trefny albo coś...
połączyłam kablem dvi-hdmi i kicha
obraz czarno - biały..
Hucul wrote:Prędzej plazma nie obsługuje rozdzielczości lub odświeżania obrazu wysyłanego z komputera . Sprawdź w instrukcji użytkownika jakie parametry sygnału akceptuje Twój telewizor .
cvirek wrote:...monitor mam ustawiony na 1280/1024 i odswiezanie 60hz...połaczenie z inną plazma działa nic nie robiąc, przestawiając itd, tyle ze to była 37 cali ale nie powinno to miec chyba znaczenia...
hojlo1 wrote:...zapinasz dodatkowo TV (monitor jest wł. i podłączony) i wtedy od nowa instalujesz sterowniki (wszystko widzisz na monitorze).
Potem wył. komputer, odpinasz kabel od monitora i startujesz PC z wł. TV.
(jest szansa że sam sterownik pod TV dobierze przy 1wszym restarcie) ... może ten model PDP silniejszego sygnału potrzebuje ...
Quote:(to z postu hucul).(jest szansa że sam sterownik pod TV dobierze przy 1wszym restarcie) ... może ten model PDP silniejszego sygnału potrzebuje ...
cvirek wrote:...monitor mam ustawiony na 1280/1024 i odswiezanie 60hz...połaczenie z inną plazma działa nic nie robiąc, przestawiając itd, tyle ze to była 37 cali ale nie powinno to miec chyba znaczenia...
hojlo1 wrote:...zapinasz dodatkowo TV (monitor jest wł. i podłączony) i wtedy od nowa instalujesz sterowniki (wszystko widzisz na monitorze).
Potem wył. komputer, odpinasz kabel od monitora i startujesz PC z wł. TV.
(jest szansa że sam sterownik pod TV dobierze przy 1wszym restarcie) ... może ten model PDP silniejszego sygnału potrzebuje ...
Quote:...praktyka wykazuje całkowita dowolność.Instalowanie innych sterowników mija się z celem , jeśli problemem są ustawienia wyświetlania .
Hucul wrote:W ustawieniach karty graficznej włącz drugi monitor , wszystkie ekrany zmień na "Monitor Plug&Play" , ustaw drugi monitor na rozdzielczość akceptowalną przez telewizor i po kilkunastu sekundach powinien pojawić się obraz .
Telewizor ma być ustawiony w karcie jako monitor , przez przejściówkę DVI=>HDMI może być problem z automatycznym rozpoznaniem .
Kolego hojlo1 ja jedynie zacytowałem fragmenty Twoich postów , wystarczy spojrzeć trochę wyżej , by przeczytać całość w oryginale![]()
Instalowanie innych sterowników mija się z celem , jeśli problemem są ustawienia wyświetlania .
Pomysł z Linuksem na LiveCD to dobry sposób na sprawdzenie przejściówki i kabla HDMI pod warunkiem poprawnej pracy karty graficznej pod tym systemem .
hojlo1 wrote:cvirek- do czego potrzebne Ci są 2 "monitory" włączone razem?
Co chcesz oglądać na podłączonym TV do PC?
Jaką rozdzielczość ma 2gi monitor (nie TV, bo go podałeś) i w jakiej technologii wykonany?
Jaką masz rozdzielczość na monitorach gdy dasz klonowanie?
Quote:i wiedzą co piszą !!!.Tryb klonowania jest doskonały do prezentacji