Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

focus 2000r wymiana sterownika centralnego zamka

edi-ed 13 Dec 2009 13:21 4494 8
    edi-ed
    Level 2  
    Witam wszystkich ma pytanko czy może mi ktoś pomóc ponieważ chcę wymienić szwankujący sterownik centralnego zamka oryginalny firmy simens kolor różowy na inny uniwersalny. I właśnie nie wiem czy wykorzystać kable z kostki oryginalnej koloru zielonego jeśli tak to może ktoś bedzie wiedział który kolor przewodu z tej kostki jest odpowiedzialny za poszczególne czynności , który plus a który minus czy może po prostu zostawić tą kostkę i podpiąć całkiem inaczej z góry dziękuje za pomoc
    kamil II
    Level 18  
    mozesz miec problem zeby zamienic na uniwersalny a jestes pewny ze to sterownik szwankuje
    edi-ed
    Level 2  
    ta bo raz zamknie raz nie a czesto podczas jazdy zamyka
    edi-ed
    Level 2  
    tak mysle ze to wina sterownika

Dodano po 42 [sekundy]:

z ryglowaniem
    milejow
    Level 43  
    Jak z ryglem to trzeba rozbierać i przerabiać zamki. Bez rygla:
    Oba biało/czarne połączyć ze sobą- zasilanie siłowników
    żółto/czarny-zasilanie siłowników
    czarno/pomarańczowy-sterowanie
    czarno/zielony-sterowanie
    pomarańczowo/biały-plus
    czarny-masa
    edi-ed
    Level 2  
    Dzięki za pomoc przy najbliższej okazji spróbuje a co do tego rygla to 100% nie jestem pewny czy jest czy nie

Dodano po 3 [godziny] 28 [minuty]:

a jeszcze jedno ten sterownik to carprotect bx30 jakby ktos miał styczność z takim sterownikiem i podpowiedział jak go dokładnie zamontować to będę bardzo wdzięczny
    kangurek123
    Level 18  
    Witam

Jak jesteś pewny tego sterownika to fajnie. Natomiast najczęściej problemem w takich przypadkach są zamki a konkretnie switche w siłownikach.

Pozdrawiam