Witam,mam radioodtwarzacz "SONY " ale niestety nie ma on nawet CD tylko MiniDisc i radio.Chciałbym podłączyć do tego odtwarzacz mp3 (wejście mini jack) ale nie wiem jak podłączyć i włączyć odtwarzanie sygnału z kabla...
znalazłem instrukcje na elektrodzie obsługi tego ale nie ma tam nic o podłączeniu.
Więc takie jedyne wejście na moje oko to :"bus audio in" ale wg instrukcji tam jest jeszcze potrzebny jakiś "selektor źródła?" czy to oznacza ,że w to wejście mam wpiąć kabel i muszę mieć ten selektor? chce podłączyć tylko jedną rzecz .NIe mam kabla 2x chinch-na mini jack dlatego pytam czy to możliwe ,że to będzie grało?Jeśli tak trzeba zrobić to kupię taki kabel.CZy do tego radia można podłączyć w ogóle mp3?bo gdzieś w internecie czytałem ,że w tych radiach to nie taka prosta sprawa...
a jesli nie to jak nagrać coś na minidisc?
Proszę o pomoc ponieważ jestem "świeży" w tej dziedzinie ...
Pozdrawiam

Więc takie jedyne wejście na moje oko to :"bus audio in" ale wg instrukcji tam jest jeszcze potrzebny jakiś "selektor źródła?" czy to oznacza ,że w to wejście mam wpiąć kabel i muszę mieć ten selektor? chce podłączyć tylko jedną rzecz .NIe mam kabla 2x chinch-na mini jack dlatego pytam czy to możliwe ,że to będzie grało?Jeśli tak trzeba zrobić to kupię taki kabel.CZy do tego radia można podłączyć w ogóle mp3?bo gdzieś w internecie czytałem ,że w tych radiach to nie taka prosta sprawa...
a jesli nie to jak nagrać coś na minidisc?
Proszę o pomoc ponieważ jestem "świeży" w tej dziedzinie ...
Pozdrawiam