Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

MERCEDES A KLASA odpala i zaraz gaśnie

darek0210 13 Gru 2009 18:47 7984 7
  • #1 13 Gru 2009 18:47
    darek0210
    Poziom 9  

    Witam. Potrzebuję pomocy, mam MB A 140 `99 i nie wiem co jest, auto stało samochodzik przestał palic (zapala i od razu gaśnie) i nie działa centralny zamek.
    co to może być.
    Proszę o pomoc

    0 7
  • #2 13 Gru 2009 18:55
    Marcin_ca1
    Poziom 22  

    Hmmm czyżby "rybka" pilot, padł

    1
  • #3 13 Gru 2009 21:36
    mansky
    Poziom 18  

    Pilot na pewno nie.W A klasie jak siądzie bateria w pilocie możesz kluczykiem otworzyć drzwi i po przekręceniu stacyjki syrenka przestaje wyć i auto normalnie można odpalić.Nie grzebałeś czasem w kluczyku ,bo taki objaw może wskazywać na immo.Spróbuj drugim kluczem jeżeli go masz,a jak nie to przede wszystkim diagnostyka komputerowa,może wyjdzie coś w błędach.

    0
  • #4 14 Gru 2009 13:31
    darek0210
    Poziom 9  

    Pilot "scyzoryk" i chyba ktoś wcześniej grzebał w nim, a do tego po podłączeniu bateri cały czas chodzi pompa wspomagania.

    0
  • #5 14 Gru 2009 13:34
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda

    bity był?

    0
  • #6 14 Gru 2009 13:37
    darek0210
    Poziom 9  

    A jeszcze jedno, na wyświetlaczu wyświetla się START ERROR.
    Rozebrałem kluczyk i nie widziałem w środku żadnego chipa tak jak np w PASSACIE, oprucz tego brakuje czerwonego szkiełka.

    0
  • #8 14 Gru 2009 18:33
    darek0210
    Poziom 9  

    Nie był bity. A czy można w jakiś sposób ominąć immo, albo zrobić coś domowym sposobem?

    2