Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki wzmacniacz do Earthquake DB 15???

Leju_thc 14 Dec 2009 16:21 1655 7
    Leju_thc
    Level 10  
    Witam. Wraz z niewielkim przyplywem gotowki przyszedl mi pomysl zeby wymienic wzmak ktory pedzi suba W tym momencie jest Crunch GTR 620.2 i wydaje mi sie ze przez niego glosnik nie pokazuje do konca swoich mozliwosci Głosnik ma ok 400W RMS. Dlatego szukam jakiegos wzmaka ktory bedzie mial >400W rms przy 4ohm. Co mozecie polecic zeby dobrze kontrolowalo tego suba?? Cena, no powiedzmy ze do ok 600zl. Moze nie wiele ale mysle ze cos w tej cenie da sie wyrwac Czekam na propozycje.
    Pozdro
    matiaudio
    Level 35  
    Najlepszym wyborem dla Ciebie był by RODEK R2180A2 (600W rms) i cena niska jak na taki sprzęt. Kontrole miał byś nad subem.
    ciemuka19
    Level 17  
    Ja proponuje oriona 8002 zawsze można gaina przykręcić a jakość bardzo wysoka co prawda cena troszke wyższa ( chciałbym za niego 900zł )ale i tak niska jak na oriona i stan jest bdb+ także warto jbc to pisz na PW
    Supra1991
    Level 12  
    mateusz18092 wrote:
    Najlepszym wyborem dla Ciebie był by RODEK R2180A2 (600W rms) i cena niska jak na taki sprzęt. Kontrole miał byś nad subem.

Popieram!
    Rapcio
    Level 18  
    Leju_thc wrote:
    Witam. Wraz z niewielkim przyplywem gotowki przyszedl mi pomysl zeby wymienic wzmak ktory pedzi suba W tym momencie jest Crunch GTR 620.2 i wydaje mi sie ze przez niego glosnik nie pokazuje do konca swoich mozliwosci Głosnik ma ok 400W RMS. Dlatego szukam jakiegos wzmaka ktory bedzie mial >400W rms przy 4ohm. Co mozecie polecic zeby dobrze kontrolowalo tego suba?? Cena, no powiedzmy ze do ok 600zl. Moze nie wiele ale mysle ze cos w tej cenie da sie wyrwac Czekam na propozycje.
    Pozdro

Możesz spróbować Cruncha GTX-2400 lub 2600.

Na takim GTX-2600 na głośniku 10" w BR zrobiliśmy 139,6 dB, więc mocy jest pod dostatkiem.

Ja bym się zastanowił również nad obudową dla tego DB15, w jakiej skrzynce on pracuje ? Może tu jest szansa coś poprawić.
    Leju_thc
    Level 10  
    Aktualnie glosnik gra w skrzynce 70L @4?hz.
    Ale naszykowany jest projekt nowej skrzynki dokladnie jest to szczelina 120L@36hz. Mysle ze zmiana skrzynki tez pomoze ale sub i tak dostaje zbyt malo mocy z cruncha gtr 640.2
    Rapcio
    Level 18  
    Leju_thc wrote:
    Aktualnie glosnik gra w skrzynce 70L @4?hz.
    Ale naszykowany jest projekt nowej skrzynki dokladnie jest to szczelina 120L(małpa)36hz. Mysle ze zmiana skrzynki tez pomoze ale sub i tak dostaje zbyt malo mocy z cruncha gtr 640.2

jakie pole przepływu w szczelinie ?
    Leju_thc
    Level 10  
    Oj az tak dobrze sie nie znam. Skrzynke liczyl mi kolega...