Ja uzywam i jestem zadowolony, nie jest to jedyny box do samsungow, mam sama karte sim dokladniej z czytnikiem szlumbergera, a jako interfejs sluza mi inne boxy, np. ns-pro,....... warto miec kilka interfejsow, poza tym kulankendi robi modemy, lg, .......
Sa zalety i plusy kk. Do plusow mozna napewno zaliczyc szybkie aktualizacje samsunga i lg 3g. Jednak sa to tylko 3g i o ile w przypadku samsunga latwo znalezc org downloadery to juz w przypadku lg niewiele nimi zdzialasz.KK nie robi polowy z lg i samsunga czyli calej seri 2g a szkoda. Co do SE obsluguje dokladnie to samo co mozna zrobic darmowkami tyle ze w duzo latwiejszy sposob. Tj o ile wiem na dzien dzisiejszy brak obslugi a2 cid 53 i nawet db2020 cid 53. Jak na dzien dzisiejszy ciekawie zapowiadajacy sie projekt ale na przyszlosc nie dzien dzisiejszy...
No mi właśnie bardziej chodzi o przyszłość, nad cidem 53 podobno kk pracuje,jak kupowaliśmy polar boxa to też nic specjalnego nie robił, a teraz nim wszystkie wynalazki rozpracowuję.
Lepiej zainwestuj w aktywacje polara, będzie i lg3g i samsung nawet htc i balckberry robi jak ci potrzebne.
Lg3g i Samsung (są w jednej licencji) wychodzi taniej niż KK BOX:)Polar jak widzisz dobrze radzi sobie i z jednym i drugim wiec masz i interface i funkcjonalność za niższą cenę.
Mialem kilka przypadkow ze nie mogac zczytac telefonu innymi urzadzeniami, zrobilem telefon jeszcze innym. Mysle ze warto miec duzo urzadzen pod reka. Ten nowy box na pewno warto miec, masz przynajmniej 12 miesiecy supportu i spokoju w obslugiwanych platformach - multi-com juz ma interfejsy w boxie jako pierwszy w sprzedazy.
1. Do not install Schlumberger drivers installer because it will fail
2. Plug KKBox/Dongle
3. Windows7 will find new device but cannot install Schlumberger drivers
4. Go to Windows update and let to find required updates
5. Required update for KKBox/Dongle is "Gemalto - Other hardware - e-gate Smart Card", so install it
6. Now system should install new drivers(if not then replug KKBox/Dongle)
Myślę że warto . Wiele aktualizacji WORLD FIRST !!!
Sporo nowości . Szybkie i trafne updaty .
Moim zdaniem, każdy kto ma inne boxy , chociażby martecha, furiousa, vygisa i cokolwiek do samsungów, dokupi sobie tylko kolejny "zajmowacz miejsca". Co z tego, że czasami world first, skoro zazwyczaj są to tak egzotyczne modele, nie ma ich na polskim rynku (lub są ich śladowe ilości) i jak następnego dnia ma to reszta boxów ?
Team znany z tego, że wyciąga kasę wszystkimi kanałami jakie są tylko możliwe, moim zdaniem lada chwila, jak coś będzie po kredytach/logach.
Aby oddać diabłu ogarek powiem, że programista jest naprawdę super fachowcem i zna się na tym co robi. Obsługa, o ile będzie tak samo nieskomplikowana jak reszta jego softów, nie będzie przysparzała najmniejszych problemów użytkownikom.
P.S. poza tym mimo natłoku spamu (czyli tzw "promocji") gsm-sklepu box ciągle nie jest u nich dostępny w sprzedaży (a przynajmniej nie był w momencie postowania tego tematu), więc uważam ten topik za kolejną kryptoreklamę przedmówcy i sztuczne nakręcanie niby to fachowymi zapytaniami zainteresowania produktem, którego się jeszcze nie posiada, a którego chce się jak najszybciej i jak najwięcej sprzedać ... To mi przypomina ostatnie próby sprzedaży na allegro chińskich towarów, których sprzedawcy nie posiadają, z dopiskiem na aukcji, że na towar trzeba poczekać około 3 tygodni, tylko tutaj takiego dopisku nie ma, prawda ?
Jakimś dziwnym trafem takie tematy są wyszczególnione na żółto i robią później za informacje o aktualizacjach ..,. dziwne, prawda ?
Myślę że warto . Wiele aktualizacji WORLD FIRST !!!
Sporo nowości . Szybkie i trafne updaty .
Fakt faktem czasem zaskoczy pojedyńczymi modelami lecz czy warto to każdy odpowiedzieć musi sobie sam,
dla mnie boxy czy klucz to ma robić unlock jak i flash a tu mamy tylko i wyłącznie unlock i to z nie wielkiej ilości telefonów których pozostałe boxy nie obsługują -jak sie trafi 2 razy w roku unlock z którym kulan nie ma problemu to można dokupić kredyty zawsze taniej wyjdzie a sprzedawcy przebijają się cenowo więc można je na być stosunkowo tanio .Dlatego mi sie poprostu nie opłaci kupić kulana jako boxa czy klucza -takie moje skromne zdanie .Pozdro
Martwi mnie jedno tylko SmTI przecież można wsio dodać to tego boxa po co kolejny klucz
Wydaje mi się,że wszystko rozbija się o to,jaki mamy przemiał roboty, faktycznie większość modeli zrobimy innymi posiadanymi boxami, a te poszczególnie wybrane...,no cóz, chciałbym zrobić KAŻDY model ,ale czasy teraz cięzkie,z każym groszem trzeba się liczyć, tak jak Tomek wspomniał już, po to ,żeby zawalać kąty, dla paru modeli..,chyba ,że faktycznie będą częste aktualizacje o nowe modele występujące w EUROPIE, a nie w CH.R.L...to ,czemu nie...myslę,że do zaakceptowania..
Moim zdaniem tez Kulankendi box nie jest tak super i też myślę, że ten watek ma służyć reklamie .... Kto chce niech kupi ale do Samusngów polecam nspro albo ust do tego spt ,a nawet moim zdaniem lepiej mi się pracuje na Polarbox ,ale to już pisałem . Każdy zdanie może mieć swoje moim nie warto póki co inwestować w ten sprzęt.
Wersja Box oraz wersja klucz jest od dawna dstępna od ręki u każdego POLSKIEGO dystrybutora . Kolega cykada jak zawsze ma "trafne" informacje i jako osoba najbardziej zainteresowana wydaniem opnii zabiera głos wprowadzając w błąd osoby zainteresowane .
Lista dystrybutorów - http://kulankendi.com/index.php?page=reseller
Myślę że czas wszystko zweryfikuje . Kto będzie chciał to sobie kupi a kto nie bedzie chcial to tego nie zrobi . Tego sie trzymajmy .
Wersja box zawiera :
- Kulankendi BOX
- Samsung E530 RJ45 cable
- Samsung E860 RJ45 cable
- Samsung C140 RJ45 cable
- Samsung E700 RJ45 cable
- Samsung Z105 COMBO cable
- Samsung Z500 COMBO cable
- Samsung E210 COMBO cable
- Samsung D800 COMBO cable
- Samsung S8300 USB cable
- LG KU990 USB cable
- Mini USB cable
- ZTE Series USB cable
Temat rozwija się w kierunku kłótni itp. a upominam że tego nie lubimy. Oj nie lubimy. To czy ktoś zdecyduje się na zakup KK_BOX czy nie to jego sprawa i nikt nikogo nie zmusza do inwestowania w sprzęt GSM ,dla mnie to był bardzo przemyślany zakup ponieważ "skończyły" mi się EasyUnlocker i NSPro a UST jest kapryśne jak wiadomo. Ze swojej strony tylko dodam że KK robi nowe Samsungi wg. mnie w bardziej "cywilizowany" sposób niż inne urządzenia i szybciutko a to jest ważne jak mamy większą ilość do zrobienia albo klient nad głową stoi i z nogi na nogę przestępuje.
hmmm jesli tak to co z testboxem ktorego tez sprzedajecie robi lg3g modemy itp i za duzo nizsza kase.
Można sobie kupić . To chyba zrozumiałe . No jeśli Ty masz do sprzedania telefon w swoim sklepie to klient może go kupić . Tak mi się do tej pory wydawało że na tym właśnie polega handel .