Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

skrzynia jbl gto1214bp + boschmann z-8528

bodzio18 15 Dec 2009 22:10 1274 4
    bodzio18
    Level 15  
    Witam wszystkich serdecznie. ostatnio postanowiłem zakupić sprzęt do mojego samochodziku, więc kupiłem skrzynie basową jbl gto1214bp która ma 350w RMS,i do tego wzmacniacz boschmann z-8528 który to ma 1500w na mostku pod subufer ma 600w (Nie wiem czy to jest moc RMS, ponieważ nigdzie nic o tym nie pisze ) i wydaje mi sie ze to troszkę słabo gra, słyszałem o tym ze cewka musi sie wygrzać w głośniku i wtedy lepiej gra , troszkę czytałem o tym i nie sądzę żeby wygrzanie jej przyniosło jakieś duże zmiany. proszę o jakieś fachowe porady na ten temat
    matiaudio
    Level 35  
    Wzmacniacz ten nie ma tyle ani nawet połowy z tego co piszą. Wygląda to jak first i mocą nie grzeszy, dlatego słabo gra.
    matiaudio
    Level 35  
    Dlaczego jbl? Przecież można kupić lepszy w tej cenie a nawet tańszy bo w przypadku jbl to za nazwę też płacisz. Monoblok był by najlepszy a jbl nie ma nic ciekawego i taniego w ofercie co napędzi Ci gto1214.
  • Helpful post
    matiaudio
    Level 35  
    Dobry był by RODEK R2180A2. Ten głośnik twój przyjmie 400W. Rodek miał by nad nim dobrą kontrole.
    bodzio18
    Level 15  
    Szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę o takiej firmie, a może zaproponujecie jakiś inny wzmacniacz ponieważ chciał bym kupić już nowy sprzęt a takiego nie znalazłem nowego na znanym portalu aukcyjnym ;p