Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Orzewanie Renault Laguna1 2.0 1996r

wielebny77 15 Gru 2009 22:21 1733 10
  • #1 15 Gru 2009 22:21
    wielebny77
    Poziom 8  

    mam lagune 2.0 climatronic przestało działać ogrzewanie, nadmuch działa mozna rgulować siłę nadmuchu kierunki ,stopnie się też zmieniają na wyświetlaczu a wieje zimnym powietrzem przewody są gorące a nie grzeje POMOCY

  • Pomocny post
    #2 16 Gru 2009 00:28
    odzim80
    Poziom 9  

    na 85 procent zatkana nagrzewnica, trzeba zdjąć przewody, przepłukać, odpowietrzyć i powinno latać

  • Pomocny post
    #3 16 Gru 2009 14:50
    Usunięty
  • #4 16 Gru 2009 18:07
    wielebny77
    Poziom 8  

    DZięki FIltr pyłkowy był zmieniany,patrzyłem przewody,jeden z dołu jest gorący,a górny z takim plasikowym zaworkiem letni.A klapy raczej pracują bo próbowałem nawet ręcznie je przestawiać,a fkt był taki sam tzn.mierny

  • #5 16 Gru 2009 20:28
    Masselo
    Poziom 12  

    czyli niesprawna nagrzewnica

  • #6 17 Gru 2009 18:23
    wielebny77
    Poziom 8  

    mam pytanie odnośnie wymiany nagrzewnicy,może ma ktoś jakąś rycinę,albo ogólną wiedzę jak to zrobić?

  • #7 17 Gru 2009 18:37
    Zdunek 25
    Poziom 15  

    Jedz do warsztatu koniecznie ogrzewanego Nagrzewnice w renaultach mają króćce
    z bardzo kruchego tworzywa łatwo je połamać,Proponowałbym jeszcze czyszczenie
    może była wymieniana uszczelka pod głowicą ,Odpiąć przewody w komorze silnikowej
    zalać nagrzewnicę gorącą wodą z płynem do mycia naczyń w odwrotnym kierunku
    najlepiej za pomocą pompki do piłki lub roweru wtłoczyć powinno pomóc .Można również
    kupić środek do czyszczenia układu chłodzenia ale może rozszczelnić cały układ chłodzenia wtedy pod czas jazdy kontrolować wskaźnik temp.

  • #8 19 Gru 2009 20:23
    mossa125125
    Poziom 12  

    Takie pytanko, czy ogrzewanie nagle znikneło, może po wymianie płynu chłodniczego, ten górny przewód z tym zaworkiem to odpowietrznik, może układ jest po prostu zapowietrzony.

  • #9 19 Gru 2009 20:37
    Usunięty
  • #10 19 Gru 2009 20:51
    romoo
    Użytkownik obserwowany

    Jak połowię te nagrzewnice to kombinerkami nie moge wyciągnąć spowalniaczy ze szlamem .
    Są maxymalnie zapchne , ale ludzie sami sobie winni lejąc wodę do układu.
    Takie to stworki niedobre.

  • #11 19 Gru 2009 23:36
    Usunięty
 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME